Kubica a fost operat din nou la cot

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.06.2012
Robert Kubica a efectuat o nouă operaţie la cot în urma căreia i-au fost puse două proteze pentru a căpăta moblitatea necesară pentru a concura la volanul unui monopost de Formula 1.

Robert Kubica a făcut la sfârşitul lunii mai un nou pas în procesul de reabilitare de după accidentul suferit în raliuri în luna februarie a anului trecut. Fostul pilot al echipei Renault a suferit o nouă operaţie la cot la spitalul Pederzoli din localitatea italiană Verona.

Doctorii i-au pus în regiunea afectată doua proteze cu ajutorul cărora polonezul va fi capabil să-şi recapete mobilitatea cotului, ceea ce îi va permite să manevreze fără probleme volanul unui monopost de Formula 1.

Ruggero Testoni, doctorul care l-a operat, a dezvăluit şi faptul că pilotul a efectuat un test în simulator înainte de procedura medicală.

"În acest mod, pilotul va fi apt să utilizeze volanul, după ce înainte nu era capabil să lase palma în jos, motiv pentru care era nevoit să ia mâna de pe volan pentru a vira la stânga. Operaţia a fost precedată de o serie de teste într-un simulator. Va avea nevoie de cel puţin o lună pentru a se stabiliza", a declarat medicul italian.

Chiar dacă noua operaţie îl va ajuta pe Kubica să-şi recapete mobilitatea cotului, revenirea sa în Formula 1 este în continuare incertă.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • Doamne ajuta!!
    Doamne ajuta, sper sa se faca bine, cred ca ar fi facut o figura frumoasa la volanul Renaultului. cred ca se batea acolo sus in clasament fara indoiala.
    8 2
  • @gabi
    Nu se va mai intampla acest lucrul....chiar daca si-ar reveni (greu de crezut) nici-o echipa de top nu va risca cu el...cariera lui Kubica ca pilot in F1 e terminata.
    9 1
  • AndreiF1
    @Kubica: Sincer nu-l mai vad in Formula 1, numai cand ma gandesc la "experimentul" Massa din 2010 si 2011, ambele 2 esecuri majore. De 2012 nu mai zic nimic... in primele 5 curse... parca 2 puncte. Kubica este un pilot talentat, dar dupa un asemenea accident nu-l mai vad nici rapid si nici increzator in corpul lui, oricate operatii ar face. Pacat pentru ca promitea multe dar din pacate si-a ratat de unul singur cariera in Formula 1.
    4 0
  • II urez succes spre recuperarea deplina.
    Dar cu toate ca mi-as dori extrem de mult sa il vad din nou in f1, nu cred ca se va mai intampla asta. Ar fi fain sa ma insel.
    3 0
  • Bogdan
    @Davidenko
    Cum adica nu ar risca cu el? Pai ce, l-ar cumpara ca pe un bibelou? Nu ar parcurge o serie de teste i n prealabil ?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru