Kubica, despre revenirea în F1: "Speranţa moare ultima"

de Daniel Popescu
Marti, 18.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica susţine că va anunţa în curând planurile privind participarea în sporturile cu motor şi continuă să creadă în revenirea în Formula 1.

Poate că sună rău, dar speranţa moare ultima şi nu mă costă nimic să cred.

Robert Kubica
Pilot Formula 1
Robert Kubica a revenit oficial în sporturile cu motor în luna septembrie, la 19 luni după accidentul suferit în raliuri în luna februarie a anului trecut. Polonezul a câştigat un raliu din Italia în 9 septembrie înainte de a suferi un uşor accident în 14 septembrie, însă pilotul afirmă că acest lucru nu îl împiedică să continue programul de participare în sporturile cu motor, pe care urmează să-l anunţe în curând.

"Nu am pilotat periculos. Pur şi simplu drumul era mai murdar decât de obicei. Pentru moment voi continua programul de reabilitare, iar planurile mele pentru viitor vor deveni aparente în perioada următoare", a declarat el pentru o televiziune din Polonia.

Potrivit unor informaţii anterioare, Kubica intenţionează să concureze în alte raliuri înainte de a reveni pe circuit în competiţii de turisme.

Chiar dacă momentan nu este capabil să piloteze un monopost din cauza durerii pe care o resimte la braţul drept, fostul pilot al echipei Renault nu renunţă la planul de a reveni în Formula 1.

"În acest moment pot pilota o maşină de raliuri, dar nu şi un monopost. Încă am unele limitări pentru a pilota un monopost pe circuit. Şi nu mă refer la un monopost de Formula 1, ci la orice monopost de curse. Voi avea nevoie de puţin noroc, dar totul depinde mine. Poate că sună rău, dar speranţa moare ultima şi nu mă costă nimic să cred. Cred, dar sunt realist. Drumul pe care îl am în faţă este încă lung şi necesită multă muncă. Dar nu este ca şi cum aş fi complet pierdut dacă nu mă pot întoarce în F1", a adăugat el.

Kubica este sprijinit moral în planurile de revenire şi de dublul campion mondial Mika Hakkinen, care crede că polonezul îşi poate găsi un loc în competiţie. "Dacă este capabil, cu siguranţă îşi va găsi un loc. Dacă se recuperează, viitorul este deschis, pentru că este încă un pilot bun.

F1 este întotdeauna deschisă piloţilor talentaţi. Este un sport foarte dificil, chiar dacă eşti complet sănătos, aşa că dacă ai o problemă este şi mai greu", a explicat finlandezul.

Via GMM

Comentarii (2)

  • posibil ca Robert sa-si gaseasca o echipa in Formula 1,poate nu la una din echipele de virf dar la una de mijlocul clasamentului,deoarece echipele care inca nu au un monopost bine pus la punct au nevoie si de un pilot cu experienta pentru a putea sa aduca monopostul la rezultate mai bune
    3 1
  • Daca se recupereaza complet, Ferrari 2014 scrie pe el. E un pilot de exceptie dar lipsit de noroc. Foarte multe accidente stupide.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru