Kubica: "Drumul spre revenirea în F1, mai scurt decât credeam"

de Daniel Popescu
Marti, 02.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica este încrezător că nu va mai dura mult timp până când va fi apt să piloteze un monopost de Formula 1, chiar dacă recuperarea braţului drept nu va trece de 80%.

Bănuiesc că recuperarea va fi de 75% sau 80%, ceea ce ar fi suficient pentru a pilota un monopost de Formula 1.

Igor Rosselli
Chirurgul lui Robert Kubica
Şansele lui Robert Kubica de a reveni în Formula 1 au fost minimalizate recent de chirurgul Igor Rossello care l-a operat după accidentul suferit în luna februarie a anului trecut. Acesta a afirmat recent că polonezul nu-şi va recupera niciodată moblitatea braţului drept, însă acum afirmă că va putea concura în Formula 1 chiar şi cu o recuperare de 80%.

"În acest moment estimăm recuperarea la 50%. Bănuiesc că vom reveni la 75% sau 80%, ceea ce ar fi suficient pentru a pilota un monopost de Formula 1. Am vorbit cu managerul său Daniele Morelli, care este la fel de entuziasmat de progresele sale ca şi mine. Sunt convins că revenirea în F1 este posibilă, chiar dacă recuperarea poate dura deseori luni sau chiar ani de zile", a declarat el pentru publicaţia poloneză Gwizdek24.

Declaraţiile lui Rossello sunt confirmate şi de Kubica, care susţine că drumul spre revenirea în Formula 1 nu este atât de lung pe cât credea iniţial.

Polonezul este impulsionat de victoria obţinută la sfârşitul săptămânii trecute în Citta di Bassano, un alt raliu local din nordul Italiei. "Încă mai am un drum lung în faţă, dar asta (n.r - victoria) demonstrează că drumul nu este atât de lung pe cât am crezut", a precizat el.

Principalul obstacol în revenirea lui Kubica în Formula 1 este mobilitatea scăzută a braţului drept, care nu-i permite să acţioneze anumite butoane şi setări de pe volan. Anterior, Pirelli şi-a experimat intenţia de a-l angaja pe Kubica ca pilot de teste în sezonul 2013.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru