Kubica: "Nu voi reveni în Formula 1 prea curând"

de Daniel Popescu
Luni, 10.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica a admis că nu va reveni în curând în Formula 1 şi spune că va participa în WRC doar cu un proiect pentru cel puţin două sezoane.

Robert Kubica a exclus orice şansă de a reveni în Formula 1 în viitorul apropiat din cauza flexibilităţii reduse a braţului drept. Polonezul a admis că speranţele sale de a putea pilota un monopost de Formula 1 s-au năruit, însă nu exclude o revenire în Marele Circ dacă mâna dreaptă se va vindeca la un moment dat.

"Speram să revin în curând la volanul unui monopost de Formula 1, dar nu a funcţionat. Încă îmi este greu să mişc mâna dreaptă. Am avut mai multe operaţii care ar fi trebuit să îmbunătăţească situaţia, dar nu au existat îmbunătăţiri spectaculoase. Dacă îmi voi putea mişca braţul din nou, exista o şansă să revin în F1, dar nu există nicio şansă să revin curând", a declarat el pentru publicaţia Autoweek.

Urmareste Automarket
În ultima perioadă, Kubica a concurat în mai multe raliuri, iar Citroen a dezvăluit că este interesată să-i ofere un DS3 WRC pentru sezonul următor din Campionatul Mondial de Raliuri.
Totuşi, înţelegerea este condiţionată financiar, iar Kubica vrea un angajament pe cel puţin doi ani înainte de a se dedica acestei competiţii.

"Vorbim cu mulţi oameni în acest moment şi trebuie să decidem până la finalul anului. Nu vreau să stau un an în WRC numai pentru a afla în luna noiembrie a anului viitor ca nu ştiu ce voi face în 2014. Dacă aleg raliurile, trebuie să fie un program pe termen lung care să-mi permită să învăţ. Nu pot face ce am făcut în Formula 1 înainte de accident, aşa că trebuie să aleg o nouă direcţie şi să fac pasul următor în cariera mea", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru