Kubica si-a facut echipa de karturi

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.01.2009
Robert Kubica si-a intemeiat propria echipa de karting, motivandu-si gestul prin dorinta de a contribui la dezvoltarea sporturilor cu motor.

La capatul celui mai bun sezon al carierei, in care a obtinut si prima sa victorie, Kubica a decis sa puna bazele propriei sale echipe de karting.

Evenimentul a avut loc la scurt timp dupa incheierea sezonului 2008, polonezul sacrificandu-si vacanta de iarna pentru a putea participa la o sesiune de teste pe circuitul de la Jerez. In plus, Kubica a testat personal karturile pe care le vor utiliza pilotii sai.

"Intotdeauna mi-a placut sa pilotez karturi. A fost foarte distractiv sa pilotez in karturi, o concurenta foarte mare si nu chiar atat de multa politica", a explicat Kubica.

Acesta a dezvaluit ca a luat decizia de a-si face propria echipa de karting pentru ca doreste sa contribuie in mod activ la dezvoltarea acestei ramuri a sporturilor cu motor. "Am vrut sa fac ceva activ in lumea curselor de karting, disciplina care mi-a permis sa ies pe calea catre Formula 1, pe care inca o iubesc", a adaugat el.

Kubica se va implica activ in managementul noii sale echipe, avand alaturi de el compania Birel, pentru care a obtinut locul 4 in Campionatul European si Campionatul Mondial de karting in anul 2000.

Taguri: Kubica, kart

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru