Leclerc ar accepta să fie coechipier cu Hamilton: "Întotdeauna ai ceva de învățat de la campioni"

de Daniel Popescu
Joi, 05.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc susține că ar accepta să fie coechipier cu Lewis Hamilton, în mijlocul speculațiilor că Ferrari a inițiat o serie de discuții cu pilotul rivalilor de la Mercedes.

Presa internațională a relatat la scurt timp după finalul sezonului 2019 al Formulei 1 că Lewis Hamilton a avut în acest an două întâlniri cu președintele Ferrari.

În contextul în care contractul lui Hamilton cu Mercedes expiră la sfârșitul sezonului viitor, există varianta ca Ferrari să încerce să obțină serviciile sale pentru sezonul 2021.

Într-o astfel de situație, Charles Leclerc afirmă că ar accepta să împartă garajul cu Hamilton, în special datorită faptului că își dorește să concureze alături de cei mai buni piloți.

"Sigur că da, până la urmă suntem în Formula 1 și vrem să luptăm împotriva celor mai buni piloți. În acest an am avut o mare oportunitate să-l am pe Sebastian Vettel lângă mine, un cvadruplu campion mondial de la care am învățat multe. Întotdeauna poți învăța de la astfel de campioni, așa că sigur mi-ar plăcea", a declarat el.

În schimb, Vettel a încercat să glumească pe seama faptului că ar putea fi înlocuit de Hamilton peste mai puțin de doi ani.

"Cred că este deja pilot Ferrari, nu-i așa? Nu se schimbă nimic.

Este un client bun, are mai mult de un Ferrari", a precizat germanul, cu referire la faptul că Hamilton deține o mașină de stradă cu sigla căluțului cabrat.

Interesant este însă că Ferrari nu are în prezent contract cu niciun pilot pentru sezonul 2021. În acest an, Leclerc a reușit însă să obțină performanțe mai bune prin prisma celor două victorii din Belgia și Italia și a celor șapte pole position-uri obținute, dintre care patru consecutive. De altfel, Leclerc a încheiat sezonul pe locul patru cu 264 de puncte, în fața lui Vettel, care s-a oprit la 240 de puncte.

Via Motorsport, SkySports

Comentarii (9)

  • Mercedes F1
    :))) intocmai, ca de la championul de plastic am vazut ce-a invatat
    7 10
  • THE SPINNING GERMAN
    ranchiunoasa rau afirmatia maistrului in piruete. Ce nu stie el e ca tocmai e pe cale sa...ramana pilot ferrari dar numai cu ce are el in garaj. Inca un an si PA.
    12 8
  • Costel
    is consternat de declaratia lui Arsenie Boca , acest copilandru care aspira inca la titulatura de pilot F1 cu norma intreaga ii un autentic mojic fiindca cu astfel de mocofanisme la adresa lui sebastian , vettel fiind de altfel cel de care se leaga prima sa victorie in F1 la Spa si pentru care coechipierul sau german o dat dovada de un remarcabil altruism , eu imi permit sa anticipez un 2020 delicat pentru ferrari in atingerea obiectivelor iar proiectia acestei progenituri mediteraneene la posibilul sau coechipier in sezonul 2021 ii tradeaza doar infantilismul care iata continua nu doar sa nu-i dea pace ci chiar sa-l acapareze de-a dreptul si asta deoarece eu nu-s pe deplin convins ca insusi monegascul va continua la ferrari dupa 2021 avand in vedere ca in curse exprimarile sale frizeaza burlescul in deja prea multe ocazii , ultima fiind cea de la Abu Dhabi cand nu mai departe de turul 8!!! Jock Clear ii transmitea : "you need to push !" ceea ce pentru un june de 22 de ani ar trebui sa reprezinte un veritabil semnal de alarma , pentru mine fiind doar confirmarea publica a scuderiei cu privire la deficientele monegascului intr-ale pilotajului iar faptul ca Arsenie Boca o reusit in cursa doar 1:40.4 pe softuri !!!! iar vettel pe gume medii 1:40 .1 nu face decat sa-mi certifice pentru a nu mai stiu cata oara cine-i pedagogul si mai ales cine-i ucenicul pentru destui ani de acum inainte la maranello atunci cand nu uitam cu desavarsire sa prioritizam meritocratia pilotajului
    2 10
  • Ce F1 de toata jena avem in vremurile pe care le traim! Si ce piloti "umflati" din punct de vederii a valorii lor! S-a vazut destul de clar la ultimul GP, ca fara DRS e mai greu cu jucariile astea!
    11 0
  • mobius
    Leclerc l-a batut pe Vettel in conditiile in care echpa l-a sustinut pe german in pofida rezultatelor acestuia. Nu cred ca i-ar fi frica de Hamilton, sau de altcineva. Bineinteles ca Hamilton daca va veni la Ferrari va pune conditia sa fie nr.1, dar fara Mercedes si masina sa, Hamilton este un pilot de pluton. Sa fie foarte clar, in 2007, fara sprijinul masiv al echipei si mai ales al lui R.D., NU AR FI AVUT EGALITATE DE PUNCTE CU ALONSO. Acel pole- position in plus, in Ungaria, este cat se poate de clar, a fost obtinut cu sprijinul echipei, la masa verde (asa ceva nu s-a mai pomenit nici pana atunci, nici de atunci incoace)
    19 11
  • da..cum sa nu fii de carton
    2 2
  • Leclerc va ramane mult timp la Ferrari, Vettel va pleca dupa ce expira contractul. Oricum, anul asta pentru Leclerc a fost plin de invataminte deci ar trebui ca la anu' sa aplice ce a invatat.
    11 1
  • Neutru
    Răspuns pe măsura întrebării.Jurnaliștii lu Pește prăjit.
    7 3
  • Inca de la fetel n-a invatat spinn-ul ;)
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru