Leclerc, pole position în Singapore în fața lui Hamilton! Vettel și Verstappen, în a doua linie a grilei de start

de Daniel Popescu
Sambata, 21.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc va pleca din pole position în Singapore și va fi acompaniat de prima linie a grilei de start de Lewis Hamilton. Sebastian Vettel a obținut locul trei în fața lui Max Verstappen și Valtteri Bottas.

Ferrari a produs o surpriză în calificările pentru Marele Premiu al statului Singapore, în contextul în care circuitul Marina Bay este unul lent care nu favorizează monopostul Scuderiei.

Echipa italiană a obținut pole position-ul prin intermediul lui Charles Leclerc, care a fost cronometrat cu 1:36.217. Monegascul l-a învins cu două zecimi de secundă pe Lewis Hamilton, care nu a demonstrat însă că putea lupta pentru pole position.

Pilotul echipei Mercedes a reușit însă să-l învingă pe Sebastian Vettel, care a comis câte o greșeală în fiecare dintre cele două tururi rapide și va pleca de pe locul trei.

Deși era considerată una dintre favorite în Singapore, Red Bull a obținut doar locurile 4 și 6 prin Max Verstappen și Alexander Albon, în timp ce poziția a cincea i-a revenit lui Valtteri Bottas.

"Cel mai bun din restul lumii" a fost Carlos Sainz (McLaren), urmat de cei doi piloți ai echipei Renault, Daniel Ricciardo și Nico Hulkenberg. Ultimul pilot în top 10 a fost Lando Norris (McLaren).

Sergio Perez a fost primul pilot sub linie în a doua parte a calificărilor, iar pilotul Racing Point va fi urmat pe grilă de Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) și Pierre Gasly (Toro Rosso).

Kimi Raikkonen a stabilit doar al 14-lea timp pentru Alfa Romeo, în fața lui Kevin Magnussen (Haas) și Daniil Kvyat (Toro Rosso).

Grila este completată de Lance Stroll (Racing) și Romain Grosjean (Haas), în timp ce Williams ocupă ultima linie a grilei prin George Rusell și Robert Kubica.

Marele Premiu al statului Singapore va avea loc duminică cu începere de la ora 15:10.

Singapore: Rezultate Cursă: 

Comentarii (14)

  • Super calificari ! Startul va fi foarte important maine. Daca se termina primul tur fara SC, va fi mare lucru.
    9 1
  • Se pare ca baietii de la Gazzetta dello Sport stiau ei ceva, pachetul Ferrari introdus la Spa functioneaza nu numai in linii drepte.
    Sper sa fie o cursa frumoasa maine.
    11 1
  • Foarte bun pustiul ! Promite un viitor de exceptie, eu personal il consider pe el drept urmasul lui Hamilton la "sefia" F1, nu pe Max !
    13 5
  • Ce spuneai Radu în materialul anterior? :D
    R: " Oricum, ii doresc succes insa la Singapore Vettel va fi inaintea lui."
    4 6
  • Corectez: materialul despre Leclerc publicat pe data de 16 dar unde ai comentat pe 17.09.2019, 09:45.
    0 5
  • cine va sparge popicele acum? max sau vetelu? prevad, din pacate, ham-max-leclerc
    1 5
  • Deci, ce rasturnare de situatie in calificari, deodata Mercedes erau la 0.6 secunde de Ferrari, Vettel in fata, bine ca a recuperat Lecrerc in turul 2 de q3 ca iar era Lewis pe locul 1. Ce naiba a gresit atat de mult in turul 2 de q3 Vettel?
    Din apcate, Lewis proneste mai bine ca Lecrerc si s-ar putea sa aiba castrig de cauza maine, din cate vad, pare ca Mercedes au viteza mai mare in simularile de cursa .
    4 3
  • @FanF1
    Calificarile-s una, cursa-i alta.
    5 2
  • Daca mâine Verstappen are un start bun, nu-l văd bine pe Vettel. Va fi interesant de văzut impetuozitatea tânărului Leclerc contra experimentatului Hamilton. Ar fi bine daca nu se împlinește "profeția" lui Radu, căci altfel vom avea cel puțin 3-4 monoposturi scoase de la bun început. De asemenea, lupta dintre Renault și McLaren aduce un farmec în plus în cursa de mâine.
    5 4
  • De unde a scos frate baiatul asta timpul ala? Si vorba lui Alex, cum au reusit cei de la Ferarri sa reduca diferenta mare ce era la un moment dat intre MB si ei?
    Sper sa fie o cursa frumoasa iar Ferrari sa castige :).
    Una peste alta aici isi va da cu adevarat examenul Lec.
    Fortza Ferarri!
    10 1
  • mr Speed
    A aparut un nou STAR in F1
    si nu e MAX, este Leclerc aka Napoleon.

    Alles!!!!
    3 1
  • N-as zice ca Lecrerc isi va da examenul aici, mai degraba s-a vazut in ultimele 2 curse lupta dintrer el si Mercedes dar si cu Max in urma cu ceva tmp.
    Aici nu e loc de depasiri, adica daca Lecrerc va pierde startul, nu va mai avea sanse sa depaseasca un Mercedes.
    Oricum, Lewis va face tot posibilul si sigur vor iesi scantei la start si probabil va forta atat de mult in primul viraj, incat Lecrerc va renunta. E foarte bun Lewis si sta si bine la moral. Insa, ce sa zic, nu l-am mai vazut de mult timp atat de intrebuintat pe Lewis in calificari, se vede ca a dat tot din el ca sa recupereze deficitul de 0.6 secunde. Efectiv, curgeau apele de pe el! Adica, Bottas doar si-a facut treaba si atat.
    6 0
  • @Alex, la fel spun și eu în legătură cu depășirile pe acest circuit. Poate cu riscul să-ți rupi gâtul. Dar soluția, favorită oricărei echipe, cred că e strategia cu intratul-ieșirea de la boxe.
    2 1
  • Sunt 3 zone DRS anul asta, poate vor fi mai multe depasiri.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru