Lola vrea să revină în Formula 1 în 2014

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.11.2011
Constructorul britanic Lola a dezvăluit că este pregătit să concureze în Formula 1 din sezonul 2014, în cazul în care FIA va redeschide procesul pentru selecţia celei de-a 13-a echipe.

Constructorul britanic Lola şi-a reafirmat dorinţa de a reveni pe grila de start a Formulei 1, la numai doi ani după ce aplicaţia de a concura în Marele Circ au fost respinse de FIA.

În 2009, forul mondial a deschis un proces de selecţie pentru patru noi echipe, însă în cele din urmă USF1 Team nu şi-a putut respecta obligaţiile, iar grila de start a rămas cu numai 12 echipe. Robin Brundle, directorul executiv al Lola, a dezvăluit însă că britanicii sunt pregătiţi să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2014, atunci când se vor introduce noile motoare de V6 de 1.6 litri.

"Suntem pregătiţi şi aşteptam, pentru că ne-am păstrat abilităţile. Putem face totul într-o singură clădire şi sperăm că, dacă FIA readuce cea de-a 13-a licenţa, putem participa la ea. Ar trebui doar să găsim un partener pentru motoare pentru a desena spatele monopostului când va apărea noul regulament al motoarelor, dar suntem pregătiţi", a precizat el.

Lola a construit deja un monopost de Formula 1 cu care speră să concureze în sezonul 2010, iar acesta ar putea fi utilizat anul viitor în competiţia Superleague Formula.

Via | Race Engineering

Taguri: Lola

Comentarii (2)

  • Ar fi un ...
    ....MARE plus pentru formula 1 aparitia Lola!sa speram ca se va materializa
    7 0
  • xBsvMuCgniXeTrOue
    Could you write about Phsiycs so I can pass Science class?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru