Lola se va inscrie in Formula 1 pentru sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.05.2009
Constructorul britanic Lola a confirmat oficial ca se va inscrie in sezonul 2010 al Formulei 1, considerand ca bugetul maxim anual de 40 de milioane de lire sterline este unul fiabil.

Lola si-a anuntat pentru prima oara intentia de a participa in sezonul viitor al Formulei 1 spre finalul lunii aprilie, insa britanicii au asteptat decizia Consiliului Mondial al FIA din 29 apriie pentru a lua o decizie finala in aceasta privinta.

La doua saptamani dupa ce forul mondial a anuntat cresterea bugetului maxim de la 30 la 40 de milioane de lire sterline pe an, Lola a confirmat in mod oficial ca se va inscrie in sezonul 2010 al Formulei 1.

"Dupa evaluarea regulamentului tehnic in privinta bugetului maxim anuntat de Consiliul Mondial al FIA pe 29 aprilie, Lola Group este incantata sa anunte ca se va inscrie in sezonul 2010 al Formulei 1", se arata intr-un comunicat de presa al constructorului britanic.

Oficialii britanici au admis ca marirea bugetului maxim la 40 de milioane de lire sterline a provocat o noua serie de evaluari in privinta participarii in F1, insa in cele din urma decizia a fost una favorabila in acest sens. "Bugetul maxim initial de 30 de milioane de lire sterline a format baza interesului initial manifestat de Lola.

Decizia Consiliului Mondial de a revizui suma la 40 de milioane de lire sterline plus cheltuieli pentru motoare, marketing si salariile pilotilor a condus la reexaminarea acestei oportunitati, culminand cu confirmarea de astazi ca va demara proiectul Formulei 1", se mai arata in comunicatul de presa.

Inscrierile pentru sezonul 2010 al Formulei 1 vor avea loc in perioada 22-29 mai 2009, iar FIA a alocat 13 locuri pentru echipe pentru anul viitor. In cazul in care toate echipele existente vor ramane in Formula 1, doar trei noi echipe vor putea participa anul viitor. Pe langa Lola, si-au manifestat intentia de a concura anul viitor in F1 si USF1 sau Aston Martin.

Via | Lola Group

Taguri: Lola, inscriere

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru