Superfund renunta la inscrierea in F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.08.2009
Alexander Wurz a confirmat ca echipa Superfund nu va participa la noua selectie organizata de FIA pentru a ocupa locul liber lasat pe grila de start de BMW-Sauber.

In contextul in care constructorul BMW a anuntat ca se retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon, FIA a redeschis inscrierile pentru sezonul urmator, forul mondial dorind ca locul lasat liber de germani sa fie luat de o alta echipa.

Initial, s-a speculat ca pe lista FIA se afla cele 7 echipe considerate eligibile care nu au fost acceptate initial, insa cel putin una dintre acestea a confirmat ca nu doreste sa mai concureze in Formula 1.

Alexander Wurz, una dintre personalele aflate in spatele echipei Superfund, a declinat oferta FIA din cauza timpului scurt pe care l-ar avea la dispozitie si, mai ales, pentru ca forul mondial a eliminat limita bugetului maxim din regulament. "Pe de o parte este prea tarziu, iar pe de alta parte nu mai exista limita de buget de 45 milioane de euro", a declarat austriacul pentru televizinea ORF.

De altfel, Wurz este creditat cu sanse bune de a concura anul viitor in Formula 1 pentru USF1 Team.

Astfel, echipele ramase teoretic in cursa sunt Epsilon Euskadi, Prodrive, March, Brabham, Lotus si Lola, insa ultima si-a anuntat recent retragerea din cursa.

Potrivit speculatiilor din presa britanica, principala favorita pentru ocuparea locului lui BMW-Sauber este Epsilon Euskadi.

Via | ManipeF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru