Superfund, ultima echipa inscrisa in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.06.2009
Superfund este numele ultimei echipe care a confirmat inscrierea in sezonul 2010 al Formulei 1, team-ul urmand sa fie condus de fostul pilot Alexander Wurz.

Compania austriaca de investitii Superfund, condusa de magnatul Christian Baha, a depus actele necesare pentru inscrierea in sezonul 2010 al Formulei 1 cu o echipa care ar urma sa fie condusa fostul pilot Alexander Wurz.

Echipa, numita Superfund, ar urma de asemenea sa utilizeze motoare Cosworth, furnizate de compania care a castigat dreptul de a comercializa motorul unic in F1 intre 2010-2012.

Potrivit informatiilor dezvaluite de publicatia Autosport, Superfund a luat deja legatura cu mai multe persoane care sa formezae departamentul tehnic, insa angajarea acestora se va face numai dupa ce FIA va accepta participarea echipei in sezonul urmator. Pentru fabrica echipei, Alexander Wurz ar prefera inchirierea unui spatiu de la unalt constructor britanic, in timp ce sediul central al echipei ar putea fi gazduit in Austria, tara de provenienta a companiei Superfund.

Superfund a sponsorizat in trecut mai multe echipe din Formula 1, printre care si Minardi. De asemenea, austriecii au fost la un pas sa isi creeze propria competitie de sporturi cu motor, insa in cele din urma initiativa a esuat.

De celalalta parte, Alexander Wurz a pilotat pentru Williams, McLaren si Benetton.

Retras din activitate cu o etapa inainte de finalul sezonului 2007, austriacul a fost pilot de teste pentru Honda in 2008, iar acum indeplineste un rol formal la Brawn GP.

Via | Autosport

Taguri: Superfund, Wurz

Comentarii (2)

  • @ Daniel
    Poti face, te rog, o stire cu centralizarea echipelor care s-au inscris pentru sezonul viitor?
    0 0
  • @criss28
    Dap, exact asta va fi urmatoarea stire :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru