Prodrive, Lola si Campos, interesate de noua competitie

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 20.06.2009
Prodrive, Lola Racing si Campos Grand Prix sunt interesate sa se alature echipelor FOTA in noua competitie pe care o pregatesc acestea, potrivit unor surse de incredere din paddock.

Cele 8 echipe din cadrul FOTA incep sa castige aliati in razboiul deschis cu FIA inclusiv din partea echipelor care intentionau sa participe anul viitor in Formula 1.

Astfel, informatiile potrivit carora FOTA pregateste un campionat independent au provocat o serie de reactii neasteptate din partea unor echipe precum Prodrive, Lola Racing si Campos Grand Prix, care sunt in prezent tentate sa concureze in noua competitie.

Desi a evitat sa nominalizeze vreuna dintre aceste echipe, Martin Whitmarsh, seful McLaren si directorul sportiv al FOTA, a confirmat ca mai multe echipe au cerut deja detalii in privinta noii competitii.

"Cu siguranta ca 8 echipe ar fi suficiente pentru un campionat, dar am accepta cu bucurie orice echipe noi sau echipe deja existente. Cu siguranta a existat un interes din partea unor echipe", a declarat Whitmarsh in cadrul unei conferinte de presa a FIA. "Cred ca multe echipe vor sa concureze impotriva celor de la Ferrari, Red Bull, Brawn GP si sper ca si impotriva noastra (n.r - McLaren).

In ultimele ore am am avut un interes major din partea unor echipe care vor sa faca parte din noua competitie si vom face totul pentru a le incuraja sa ni se alature".

Dorinta unor echipe precum Prodrive (condusa de David Richards, foto), Lola sau Campos de a concura in competitia FOTA reprezinta o grea lovitura pentru FIA, care se bazeaza tocmai pe astfel de echipe pentru a ocupa eventualele locuri libere lasate de constructori pe grila de start.

Prodrive nu a fost acceptata pe lista echipelor din sezonul 2010, Lola Racing si-a retras inscrierea cu numai cateva zile in urma, iar Campos Racing este una dintre cele trei noi echipe incluse deja pe lista din sezonul viitor. In plus, N.Technology si-a retras la randul sau cererea de inscriere tocmai din cauza dorintei constructorilor de a parasi Formula 1.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • mda...
    trezirea echipelor..aici nu va fii un buget limitat la 40 mil de lire...aci e nelimitat...mai mult de 2 ani nu rezistati
    0 0
  • nu se stie niciodata
    e posibil ca in scurt timp alaturi de aceste echipe sa vina constructori puternici ( ex porsche,audi,aston martin)....eu cred ca,ar putea face fata in aceasta competitie paralela ,intr-adevar e greu sa concurezi impotriva granzilor care au si bani si spijin puternic.....dar cine stie poate in timp va deveni un campionat numai al constructorilor si atunci sa vezi show.Sper ca F1 sa se apropie cat mai mult de fani si aici ma refer la faptul ca , pretul biletelor ar putea scadea cu mult,am avea o oarecare libertate de miscare la paddock-uri ......cine stie pt mine suna interesant ceea ce vor ei sa faca....dar totusi cred ca idiotul de max isi va reveni in ultimul moment cand va vedea ca de fapt nu mai are cu cine sa faca show (adica zero echipe in competitia lui)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru