Lotus a remediat defecţiunile tenice la şasiu

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.02.2012
Lotus susţine că a remediat problemele tehnice la şasiu cu costul creşterii greutăţii acestuia cu un kg, care nu va avea însă un impact negativ asupra performanţei.

Lotus a fost nevoită să abandoneze cea de-a doua sesiune de teste de la Barcelona după numai şapte tururi parcurse ca urmare a unei defecţiuni tehnice la şasiu.

Echipa a confirmat miercuri că problema a apărut la suspensia faţă, însă directorul tehnic James Allison susţine că defecţiunea a fost remediată.

"Au fost câteva zile intense, dar trebuie să spun că toată lumea şi-a îndeplinit sarcinile într-un mod grozav. În prima zi când am revenit la fabrică am vorbit întregului personal de la Enstone şi le-am explicat clar ce s-a întâmplat. Toată lumea a înţeles că situaţia a fost nefericită, dar sub control. Am desenat părţi noi, le-am construit şi le-am montat pe şasiu. Apoi am completat testele necesare şi şasiul a plecat spre Spania", a explicat britanicul pentru site-ul oficial al echipei Renault.

Allison a explicat că remedierea defecţiunii a presupun creşterea greutăţii şasiului cu 1 kg, însă insistă că performanţa monopostului nu va fi influenţată în niciun fel de acest lucru.

"Vorbim de numai 1 kg.

Nu va avea un impact semnificativ asupra manevrabilităţii monopostului sau a performanţei", a adăugat el.

Echipa va utiliza în această săptămână la Barcelona şasiul E20-01 cu care a participat şi la testele de la Jerez, în timp ce viitorul şasiu E20-03 va fi al doilea şasiu pentru Marele Premiu al Australiei. Şasiul E20-02, cu care echipa a vut probleme săptămâna trecută la Barcelona, va fi păstrat ca rezervă pe parcursul sezonului 2012.

Via | Lotus

Taguri: Lotus, barcelona, teste

Comentarii (1)

  • tataie30
    revin cu ajutorul
    Poate aveti nevoie de ceva ajutor , cred ca sunt multe persoane pe acest site cu anumite cunostine si posibilitati de ajutor. Incercati si cereti ceva ajutor pt zilele libere , si nu numai.
    Va multumim si asteptam update-ul la calandar(a fost facut) si inscrierea la noul concurs.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru