Lotus ar putea renunţa la introducerea sistemului DDRS în 2012

de Daniel Popescu
Duminica, 07.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat că nu va utiliza sistemul DDRS nici în Coreea de Sud şi există şanse ca tehnologia să nu fie introdusă pe monopost mai devreme de 2013.

Nu cred că circuitul din Coreea de Sud aduce vreun avantaj pentru sistem, aşa că acolo ne vom concentra pe alte update-uri.

Eric Boullier
Sef de echipa Lotus
Lotus speră să introducă noul sistem Double Drag Reduction System (DDRS) în Marele Premiu al Japoniei pentru a beneficia de un spor de viteză pe liniile drepte estimat la 10-15 km/h, însă echipa a renunţat la acest plan în urma rezultatelor neconcludente din antrenamentele de vineri.

Şeful Eric Boullier a dezvăluit însă la Suzuka că tehnologia nu va fi implementată nici în etapa următoare din Coreea de Sud, acolo unde britanicii mizează pe un alt gen de update major. "Nu l-am păstrat aici pentru că nu credem că aduce avantaje mari în cursă. Nu cred că circuitul din Coreea de Sud aduce vreun avantaj pentru sistem, aşa că acolo ne vom concentra pe alte update-uri", a precizat el.

În plus, Boullier nu a exclus posibilitatea ca sistemul DDRS să nu-şi facă deloc apariţia pe monopost în curse până la finalul acestui sezon.

"Dacă se va întâmpla asta, nu va fi pentru că nu credem că acest dispozitiv funcţionează sau nu. Este probabil, pentru că trebuie să ne concentrăm pe alte dezvoltări care au prioritate mai mare", a adăugat el.

Lotus a evaluat în premieră noul sistem DDRS în antrenamentele din Marele Premiu al Germaniei, însă nu l-a putut utiliza în cursa de la Spa-Francorchamps din cauza ploilor puternice din antrenamentele de vineri, care au impedicat testarea suplimentară a acestuia. Sistemul DDRS inovat de Lotus va fi regulamentar şi în sezonul 2013, întrucât are un principiu de funcţionare diferit de cel al rivalilor de la Mercedes, al cărui design va fi interzis anul viitor.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru