Lotus critică dezvăluirile lui Raikkonen despre neplata salariului

de Daniel Popescu
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier consideră că dezvăluirea lui Kimi Raikkonen despre neplata salariului reprezintă un mesaj de rău augur, însă speră ca restul echipelor să înţeleagă nevoia de a reduce costurile.

Este evident un mesaj de rău augur, dar nu ştiu de ce a decis să vorbească în public despre situaţia lui financiară.

Kimi Raikkonen
Sef Lotus
Kimi Raikkonen a dezvăluit joi că a decis să părăsească Lotus la sfârşitul acestui sezon din cauza faptului că nu şi-a primit salariul.

Informaţia a fost confirmată de echipa britanică prin şeful Eric Boullier, însă acesta consideră că pilotul finlnadez a transmis un mesaj prost din punct de vedere al viitorului team-ului.

"Este evident un mesaj de rău augur, dar nu ştiu de ce a decis să vorbească în public despre situaţia lui financiară. Este adevărat că în acest an ne-am concentrat pe plata salariilor, a furnizorilor şi pentru a menţine ritmul de dezvoltare. Este adevărat că am amânat unele plăti către Raikkonen. Sincer să fiu, anul trecut a fost la fel, dar la finalul anului am completat plata. Este adevărat că nu este un mesaj bun, dar aceasta este realitatea şi cred că oamenii trebuie să accepte realitatea", a declarat francezul pentru postul de televiziune SkySports.

Pe de altă parte, Boullier speră ca aceste informaţii să determine echipele să înţeleagă necesitatea reducerii costurilor în Formula 1, în contextul în care negocierile dintre echipe pe marginea acestui subiect s-au soldat în permanenţă cu un eşec.

"Poate că este o oportunitate să ne trezim şi să înţelegem de ce toate echipele vorbesc despre reducerea costurilor.

În era constructorilor din deceniul trecut erau prea mulţi bani, dar în Formula 1 de acum este foarte dificil să generezi venituri ca echipa privată şi trebuie să te bazezi pe acţionari. Nu avem nimic de ascuns, încercăm să aducem noi investitori care să ne asigure aducerea unor noi sponsori şi suntem foarte, foarte aproape să facem asta", a adăugat el.

Echipa a acumulat datorii de 120 de milioane de euro, iar parteneriatul cu cele trei fonduri de investiţii reunite sub numele Infinity Racing nu a fost încă finalizat. Lotus este de asemenea singura echipă din primele cinci ale clasamentului constructorilor care nu are încă un sponsor principal.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • poi da
    le va fi mai greu sa angajeze noi oameni (ca de plecat au plecat multi si va fi nevoie de inlocuitori) in conditiile astea in care se stie ca acolo nu prea se plateste
    2 0
  • vroiati sa scrieti Eric Boullier ... sef Lotus ... sau intretimp l-au angajat pe Kimi in locul lui Boullier ... Asta e! asa scapam de Domenicali, dupa ce-i expira contractual ca si pilot Ferrari il face pe Kimi sef de echipa :))))
    4 1
  • Fan F1
    "Kimi Raikkonen
    Sef Lotus "

    loooool :P
    1 1
  • GrosJan
    Kimi e un baiat de treaba dar nu-l poti acuza de prea multa inteligenta.
    3 2
  • Numi place in F1 semnarea contractelor pentru anul viitor in timpul competitii l si se vede dupa rezultatele lui Kimi dupa ce a semnat cu ferrari si atirnarea echipei fata de el. Dar nu numai scade si motivatia in rezultata in F1 spectatcullul curesei numai este acelas
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru