Lotus: "Există şanse mari ca Grosjean să rămână la echipă în 2015"

de Daniel Popescu
Joi, 11.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gerard Lopez este încrezător că Romain Grosjean va rămâne la Lotus şi în sezonul următor şi susţine că echipa va avea un nou şef de echipă pentru 2015.

Esential 8 puncte a castigat Romain Grosjean in sezonul 2014
14 este locul ocupat de Romain Grosjean in clasamentul general
8 este cel mai bun rezultat inregistrat de Romain Grosjean in acest an
Lotus a confirmat formal în luna iulie că Pastor Maldonado va concura pentru echipă şi în sezonul următor, prin prisma contractului multianual semnat anul trecut, iar oficialii şi-au exprimat speranţa că îl vor convinge şi pe Romain Grosjean să facă acelaşi lucru.

Francezul are opţiune de prelungire pentru anul viitor, este liber să plece din cauza rezultatelor modeste ale echipei, însă proprietarul Gerard Lopez este încrezător că acesta va rămâne la Lotus pentru cel puţin încă un sezon.

"Există o mare şansă. Maldonado a fost deja confirmat, iar în privinţa lui Grosjean nu este un secret că are o clauză de contract prin care poate pleca din cauza rezultatelor slabe, dar sunt destul de sigur că vom rămâne cu aceeaşi echipă pe care o avem acum", a declarat omul de afaceri luxemburghez pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Lopez a preluat inclusiv funcţia de şef al echipei după plecarea lui Eric Boullier la McLaren, însă afirmă că postul său va fi ocupat de altcineva în sezonul 2015.

În plus, el este încrezător că echipa va reveni la forma din 2013, când a luptat cu regularitate pentru podiumuri.

"Suntem în proces de recrutare. Confirmarea noului şef ar trebui decisă mai devreme, nu mai târziu, pentru a fi integrată în 2015. Nu spun că anul viitor vom lupta pentru titlu, dar ar trebui să revenim acolo unde am fost în ultimii doi ani. Avem 470 de angajaţi la fabrică, aşa că suntem tot o echipă mare. Avem un tunel de vânt de doi ani, tehnologie CFD de doi ani, avem tot ce ne trebuie pentru a concura", a adăugat el.

Anterior, presa internaţională a speculat că Lotus negociază aducerea lui Olivier Quesnell, fostul şef al celor de la Citroen în WRC, ca şef de echipă.

Via Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru