Lotus: "Mercedes a îmbunătăţit motorul cu 0.3 secunde pe tur"

de Daniel Popescu
Marti, 15.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus susţine că îmbunătăţirile introduse de Mercedes la unitatea de propulsie valorează aproximativ trei zecimi de secundă.

Esential 0.3 secunde pe tur este castigul obtinuit de Mercedes dupa introducerea noului motor
Mercedes a introdus în Marele Premiu al Italiei o versiune îmbunătăţită a unităţii de propulsie după ce a utilizat toate cele şapte jetoane pe care le avea la dispoziţie pentru acest sezon.

Chiar dacă noutăţile vizează mai degrabă fiabilitatea şi testarea unui nou tip de carburant pentru sezonul 2016, motorul permite celor de la Mercedes să scurteze timpul pe tur cu circa trei zecimi de secundă.

Informaţia a fost dezvăluită de Alan Permane, directorul de operaţiuni al Lotus, una dintre echipele care folosesc motoare Mercedes, dar care nu a primit încă îmbunătăţirile. "Mi s-a spus că valorează 0.3 secunde. Nu ştiu sigur, nu am vorbit cu oamenii de la Mercedes despre asta. Sigur că ar fi grozav să-l putem obţine, dar suntem foarte mulţumiţi de ceea ce avem acum. Al treilea nostru exemplar a fost introdus la Monza şi a funcţionat fără probleme, dar nu ştiu care este planul şi dacă al patrulea motor va fi din noua generaţie sau nu", a declarat el pentru publicaţia F1i.

Nu văd de ce nu am putea face in Singapore ce am făcut şi în ultimele etape: să ne calificăm bine, să punem monopostul în top 10 şi să concurăm în top 10.

Alan Permane
Director operatiuni Lotus
Anterior, oficialii Red Bull Racing s-au declarat îngrijoraţi de performanţele obţinute de Mercedes la Monza după introducerea noului update.

Între timp, Lotus speră că va obţine puncte în Marele Premiu al statului Singapore de la sfârşitul acestei săptămâni, în ciuda faptului că monoposturile Red Bull echipate cu motoare Renault vor avea performanţe mai bune decât la Monza prin prisma caracteristicilor circuitului.

"Nu văd de ce nu am putea face ce am făcut şi în ultimele etape: să ne calificăm bine, să punem monopostul în top 10 şi să concurăm în top 10.

Nu există niciun dubiu, echipele Renault vor fi mai competitive acolo, pentru că nu este un circuit atât de solicitant pentru căi putere, dar acesta este obiectivul nostru şi cred că îl putem atinge", a adăugat Permane.

Via F1i

Comentarii (3)

  • Cred ca erata este: Motorul lui Hamilton este cu 0.3 secunde mai rapid pe tur...
    8 6
  • Jumbo, daca motorul lui hamilton este mai rapid cu 0.3 s. pe tur si mercedes a hotarat asa, inseamna ca britanicul chiar merita imbunatatirea asta Nu e vinovat cu nimic ca este un pilot super rapid.
    3 15
  • SIncer eu inclin sa cred din ce in ce mai mult ca de la acel acrosaj de anul trecut dintre cei doi, Hamilton este avantajat. In conditiile in care este avantajat din ce in ce mai vizibil, nu cred ca putem face o comparatie intre cei doi piloti sa putem spune care este mai bun. Ok, intrebarea de ce. Nu am un raspuns clar inca, dar daca privesti evenimentele din ultimii doi ani...
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru