Lotus Racing îşi schimba numele şi renunţă la motoarele Cosworth în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.09.2010
Lotus Racing îşi va schimba numele în Team Lotus şi va renunţa la motoarele Cosworth, cel mai probabil în favoarea unităţilor Renault, începând din 2011.

Lotus Racing se află în centrul atenţiei după Marele Premiu al Italiei, echipa anunţând două schimbări majore în perspectiva sezonului 2011. Acestea vizează numele oficial cu care va concura echipa anul viitor, dar şi schimbarea furnizorului de motoare.

LOTUS PREIA NUMELE LEGENDAREI TEAM LOTUS

Tony Fernandes, şeful echipei Lotus Racing, a confirmat că a achiziţionat dreptul de utilizare a numelui Team Lotus, astfel încât actuala echipă de Formula 1 va utiliza acest nume începând din 2011.

"Întreaga structură Lotus este foarte complicată, dar am reuşit să o scoatem la iveală. Vrem să deţinem propriul nostru viitor şi nu o licenţă din partea altcuiva. Viitorul Lotus Racing şi Team Lotus este securizat şi se află acum în mâinile noastre", a declarat omul de afaceri.

Team Lotus este numele oficial cu care a concurat în Formula 1 legendara echipă fondată de Colin Chapman. După succesele din anii '60-'70, echipa s-a retras din competiţie în 1994, iar drepturile de utilizare ale numelui Team Lotus au fost achiziţionate la vremea respectivă de David Hunt, fratele campionului mondial James Hunt.

Anul trecut, Fernandes a obţinut licenţa pentru a putea utiliza numele Lotus în Formula 1, iar acum a cumpărat dreptul de utilizare pentru Team Lotus.

LOTUS RACING ÎNCHEIE PARTENERIATUL CU COSWORTH PENTRU FURNIZAREA MOTOARELOR

La scurt timp după anunţul referitor la schimbarea numelui, Lotus a anunţat că a ajuns la un acord cu Cosworth pentru a rezilia contractul pe trei ani pentru furnizarea motoarelor la sfârşitul acestui sezon.

Oficial, motivul pentru care Lotus a renunţat la Cosworth nu are legătură cu performanţele motorului, ci cu incompatibilitatea cu cutia de viteze şi transmisiile furnizate de compania Xtrac. Potrivit speculaţiilor, Lotus urmează să semneze un contract pentru furnizarea motoarelor cu Renault, însă Fernandes a refuzat să confirme intelegerea.

"Nu avem nicio problemă cu motorul, dar am avut câteva dificultăţi. Au existat numeroase negocieri în ultimele săptămâni (n.r - cu potenţiali furnizori de motoare) şi suntem foarte mulţumiţi de rezultatele acestora. Vrem să urcăm pe grila de start şi să fim alături de Red Bull şi Ferrari în anii care urmează.

Nu vom realiza asta peste noapte, dar trebuie să facem pasi constanţi în fată", a precizat Fernandes.

Rezilierea contractului a fost confirmată inclusiv de Cosworth, care susţine însă că deocamdată este vorba doar despre un acord de principiu.

"Cosworth a ajuns la un acord de principiu cu Lotus Racing prin care înţelegerea pentru furnizarea motoarelor Cosworth se va încheia la sfârşitul actualului sezon de Formula 1. Această înţelegere este depenedentă de contract şi până când înţelegerea va fi semnată niciuna dintre părţi nu va face comentarii", se precizează într-un comunicat de presă al Cosworth.

Lotus Racing a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 şi a devenit rapid cea mai bună dintre noile echipe, însă nu a reuşit să câştige niciun punct în primele 14 etape ale sezonului.

Via | BBC Sport | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru