Marele Premiu al Spaniei ar putea avea loc fara spectatori

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.04.2009
Ministrul Sanatatii din Spania a declarat ca Marele Premiu al Spaniei din luna mai s-ar putea desfasura cu tribunele goale din cauza gripei porcine.

Marti au aparut primele speculatii despre o posibila anulare a cursei de la Barcelona programata pentru 10 mai, dupa ce gripa porcina s-a extins si in Peninsula Iberica.

O alta varianta luata insa in calcul este desfasurarea cursei fara spectatori, conform unei declaratii facute de Ministrul Sanatatii din Spania, Ulla Schmidt. "Toata lumea intelege ca nu poate exista o adunare de 70.000 de oameni, daca mii dintre acestia ar putea fi infectati", a spus Schmidt.

O decizie legata de desfasurarea Marelui Premiu al Spaniei va fi luata pa parcursul zilelor urmatoare, in functie de evolutia cazurilor de gripa porcina din aceasta tara.

Totusi, sansele ca acest Grand Prix sa se desfasoare cu tribunele goale sunt relativ reduse, intrucat organizatorii ar inregistra pierderi masive din lipsa fondurilor generate de vanzarea biletelor. In aceasta situatie, o amanare a cursei ar putea fi mai eficienta decat desfasurarea acesteia fara spectatori.

Gripa porcina a aparut pentru prima oara in Mexic, cauzand moartea a 159 de oameni si internarea in spital a altor 1311 persoane suspectate ca au contractat virusul.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a ridicat gradul de alerta de la 3 la 4 pe o scara cu 6 trepte, iar acest lucru a avut deja un impact major asupra desfasurarii sporturilor cu motor din tara nord-americana.

Astfel, organizatorii competitiei A1GP au anuntat oficial ca au anulat cursa programata in Mexic in perioada 22-24 mai tocmai din cauza gripei porcine.

"Se subintelege ca suntem dezamagiti ca a trebuit sa luam aceasta decizie. Cand au aparut problemele de sanatate saptamana trecuta ne-am asigurat ca suntem la curent cu aceasta situatie. Foarte repede a devenit clar ca nu este vorba despre un incident izolat, iar cand Organizatia Mondiala a Sanatatii a rdicat gradul de alerta a trebuit sa luam aceasta decizie", a declarat seful competitiei A1GP, Tony Teixeira, in cadrul unui comunicat de presa.

Via | AFP

Comentarii (2)

  • Gripa porcina
    Ce?! Oamenii se pot infecta cu acest virus doar daca sunt adunati intr-un grup????? Ce prostie!
    0 0
  • @zocso
    Cresc foarte mult sansele de infectare pentru ca din 70 mii sunt sanse mari sa fie cativa infectati si mai ales se pot infecta foarte multi in acelasi timp.


    Daca ai fi infectat, ai sta inchis undeva sau in carantina ca sa nu infectezi si pe altii, nu? Ce sa mai vorbim dar de 70 mii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru