Marelui Premiu al Rusiei, în pericol să fie amânat din motive financiare

de Daniel Popescu
Vineri, 17.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu al Rusiei din luna octombrie riscă să fie anulat în absenţa unui credit de 64 de milioane de euro.

Esential 2014 este anul in care Rusia a debutat in calendarul Formulei 1
Organizatorii Marelui Premiu al Rusiei au anunţat că întâmpină grave dificultăţi financiare cu numai trei luni înainte de cursa programată în prima jumătate a lui octombrie.

Veniamin Kondratiev, guvernatorul interimar al regiunii Krasnodar, a dezvăluit că are nevoie urgent să contracteze un credit în valoare de circa 64 de milioane de euro pentru a putea organiza în bune condiţii ediţia din acest an. În caz contrar, acesta afirmă că Marele Premiu al Rusiei va fi anulat.

"Dacă nu există niciun credit, nu va exista Formula 1. Nu vom folosi fondurile regionale pentru Formula 1", a declarat el, referindu-se la faptul că sumele de la bugetele locale vor fi îndreptate spre scoli.

Potrivit unor informaţii neoficiale, organizatorii au vândut până în prezent circa 20.000 de bilete pentru cursă.

Rusia riscă astfel să se alăture Marelui Premiu al Germaniei pe lista etapelor anulate în sezonul 2015 din cauza de natură financiară.

Via GMM

Comentarii (2)

  • Cosmin
    Oooo perfect! Si asa o editie e deja prea mult! Treburile astea facute artificial distrug Formula 1 de multi ani incoace. Viitorul nu suna tare bine.
    4 3
  • In conditiile in care Rusia este cam sub embargou fata de vest, prezenta F1 acolo este mult mai importanta politic decat se spune. Asa ca Putin va face pasii necesari sa existe sumele necesare. Mai degraba guvernatorul interimar forteaza un pic bugetele si de acolo aceasta situatie....
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru