McLaren confirmă negocierile cu Brawn, însă britanicul se desparte şase luni de F1

de Daniel Popescu
Vineri, 13.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis a confirmat că a discutat cu Ross Brawn despre o colaborare la McLaren, însă fostul şef al echipei Mercedes vrea să stea departe de Formula 1 cel puţin şase luni.

Am avut o conversaţie cu Brawn. Am înţeles că vrea să ia un an de pauză. Asta am înţeles eu din intenţiile sale.

Ron Dennis
CEO McLaren Group
McLaren a confirmat vineri informaţiile din presa internaţională cu privire la negocierile purtate cu Ross Brawn pentru o funcţie de conducere în cadrul echipei.

Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group, a precizat că a discutat cu reputatul director tehnic britanic, însă a admis că acesta îşi va respecta angajamentul anterior de a se retrage pentru un an din Formula 1.

"Am avut o conversaţie cu el şi amândoi suntem maturi, aşa că am vorbit şi despre viaţă. Dar în afară de asta, aşa cum vă aşteptaţi, lucrurile sunt normale. Oamenii sondează posibilul şi imposibilul. Am înţeles că vrea să ia un an de pauză. Asta am înţeles eu din intenţiile sale", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Nu ar fi corect să spun dacă anumite persoane m-au invitat la discuţii.

Ross brawn
Fost sef Mercedes
În schimb, Brawn a refuzat să confirme discuţiile cu Dennis şi susţine că va lua o decizie în privinţa posibilităţii de a reveni în Formula 1 abia în vara anului viitor.

"Nu ar fi corect să spun dacă anumite persoane m-au invitat la discuţii.

La începutul anului viitor îmi încep călătoriile mele de pescuit şi numai timpul va spune dacă voi reveni în Formula 1. Refuz să discut orice posibilă poziţie viitoare până cel puţin în vara viitoare. Vreau să mă odihnesc şi apoi voi decide dacă vreau să revin în Formula 1, în cazul în care vor exista oportunităţi", a explicat Brawn.

În prezent, Dennis nu deţine niciun control asupra echipei McLaren de Formula 1, însă presa speculează că încearcă să devină acţionarul majoritar al grupului McLaren pentru a putea lua decizii în cadrul acesteia.

Via BBC Sport

Comentarii (5)

  • Vrea sa faca treaba cu Honda
    4 2
  • O sa-i coste scump pe cei de la Mercedes *calatoriile de pescuit* ale tale .... deh, secretele constructive nu trebuie sa ajunga la adversari !
    6 7
  • mirel_f1
    ar fi bine sa ajunga la MC laren poate asa iar mai revigora nu pic,si sincer au nevoie de un pilot de talia lui Hamillton Alonso sau Vettel
    4 0
  • Yes. Mclaren le plateste cu varf si indesat celor de la Mercedes. Pentru faza cu Hamilton au asteptat luna mai 2013 pentru a-i duce cu zaharelul pe cei de la Mercedes, si apoi au semnat cu Honda. Jonathan Neale a precizat ca regulamentul nu permite specificatii diferite a motorului. Ce are echipa de uzina, are si clientul. De asemenea conform contractului Mclaren are toate informatiile de care are nevoie pt designul masinii de anul viitor, doar informatii privind modul intern de functionare al motorului si natura componentelor, dar oricum Mclaren nu are nevoie de informatiile astea. Si oricum deja oameni de la Honda sunt la Mclaren Technology Center, aparent pentru a ajuta la integrarea motorului Honda in mp4-30, dar pe tot parcursul anului 2013 vor fi "prin zona" in jurul motorului Mercedes. Woking...o ora tarzie in noapte, intr-o incapere secreta, de la subsol, la un ceas cand Toto Wolff se intoarce pe o parte si isi continua somnul alaturi de frumoasa sa Suzy....doar ingineri Honda si cu masina de anul acesta... care ghici ce motor are :))). Sunt mult mai mari pierderile financiare dar mai aleg tehnologice si tehnice pe care le pierde Mercedes decat cat a pierdut Mclaren cu Hamilton.
    Iar lovitura finala va fi daca il ia pe Brawn, care trebuie sa stie enorm de multe date despre motorul Mercedes si despre cum a fost el integrat in designul W05 de catre Aldo Costa si Geoff Willis, deoarece acestia direct lui pana la venirea lui Paddy Lowe.
    Asta merita tradatorii... Ce orbraznici au ajuns Mercedes. Sa ia o Brawn si sa aiba pretentii de astea. Oricum nu baga atatia bani, injectia de 44 de mil in plus anul acesta a avut loc doar dupa ce au renuntat la o 2 masini in DTM. Daca Vettel le-o face in 2014, sa ii vezi pe cei din consiliul de administratie de la Daimler cum voteaza iasa din F1. Si atunci dragul de Hamilton ce va face?? Ma indoesc ca la Ferrari va avea loc langa Alonso sau Raikkonen. Ma indoiesc ca va accepta sa fie un Riccioardo pentru Vettel la Red Bull. Vreau doar sa vad cum ii este usa inchisa in nas la Mclaren.
    9 7
  • Ce strategii are Mircea in cap. Te-au afectat prea mult filmele americane. Las-o mai usor si zi merci ca Mercedes le mai da motoare, altfel ajungea McLaren sa puna motor Cosworth, macar asa avea o scuza pentru sezonul 2013.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru