Mercedes a dominat primele sesiuni de antrenamente ale noului sezon de Formula 1: Hamilton a stabilit cel mai bun timp în Austria

de Daniel Popescu
Vineri, 03.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente de vineri din Austria și a fost urmat de fiecare dată de coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas.

Noul sezon de Formula 1 a început oficial vineri pe circuitul Red Bull Ring din Austria cu primele două sesiuni de antrenamente libere.

Conform tuturor așteptărilor, Mercedes a debutat în forță și oferă primele indicii că devine principala favorită la victorie în etapa de debut.

Prima sesiune a început pe o ploaie ușoară, însă piloții au intrat pe circuit cu pneuri slick după numai 30 de minute, iar Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:04.816.

Britanicul a fost urmat la patru zecimi de secundă de coechipierul său Valtteri Bottas, în timp ce Max Verstappen a încheiat pe locul trei la șase zecimi de secundă, nu înainte de a derapa în primul viraj spre finalul sesiunii.

Olandezul a fost urmat de Carlos Sainz și Sergio Perez, în timp ce Ferrari a avut o sesiune mai puțin impresionantă. Charles Leclerc a obținut locul 10, în timp ce Sebastian Vettel a obținut doar al 12-lea timp chiar în ziua în care împlinește 33 de ani.

A doua sesiune a avut în mare parte un scenariu asemănător, cu Mercedes pe primele două poziții.

Hamilton a fost și de această dată cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:04.304, însă Bottas a scăzut diferența la numai două zecimi de secundă.

Perez a continuat la rândul său forma bună din prima sesiune și a ocupat locul trei, în timp ce locul patru i-a revenit lui Vettel la volanul monopostului Ferrari. Verstappen a încheia pe locul opt în fața lui Leclerc.

Austria - Rezultate Antrenamente 1:

Austria - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (18)

  • Razvan Dumitrache
    Superb! Sper sa fie anul in care Lewis sa il egaleze pe Schumacher la numarul de titluri!
    7 17
  • Costel
    sebastian, La Multi Ani !

    sebastian, 33 de ani reprezinta o varsta mult prea frumoasa ca sa nu fie incununata in plan profesional cu cel de-al cincilea titlu de campion mondial in 2020 !

    @Automarket,

    ii mai mult decat oportun ca pe viitor sa precizati si tipul de pneu care o fost utilizat in stabilirea timpilor fiecarui pilot pentru a evita atat de detestabilele mele dispute cu cei care si-or propus sa ma contrazica cu orice pret numa' din simplul motiv ca nu reusesc sa stapaneasca decat partial fenomenul F1, tocmai de aceea imi fac datoria sa precizez ca timpii obtinuti de SF1000 in FP1 or fost cu gume medii iar in FP2 cu gume soft iar Benz o fost cu gume soft in stabilirea timpilor de referinta ai ambelor sesiuni de antrenamente libere
    10 16
  • Cei 15CP in plus ai lui Ferrari ...
    12 2
  • Am vazut prea multe in Formula 1 sa " pun botul" la aceste teste ce s-au derulat sub cele doua auspicii si-anume black shit si covidul chinezesc, ce marcheaza acest fake debut numit "Formel Eins". Deci imi rezerv dreptul ( ca simplu simpatizant al calutului cabrat) sa cred ca maine, in calificari si la ora cursei, situatia sa stea altfel pe pista.

    Si da, Sebastian Vettel La Multi Ani si arata ca nu degeaba ai luat 4 titluri !
    14 7
  • Singura surpriza este Mercedesul roz, desi nu atat de mare avand in vedere ca pare o copie a echipei de uzina de anul trecut.
    In rest business as usual cu mentiunea ca maine vedem cati "saci de porumb" au avut fiecare dintre echipe ascunsi pe ici pe colo.
    15 3
  • RBR a inaintat un protest oficial impotriva sistemului DAS folosit de Mercedes..
    13 3
  • Mercedes domina si noaptea si ziua si dupa-amiaza si cand vreti voi! Iar Mercedes 2, adica Racing Point, domina restul plutonului chiar si cu masina de acum 2 ani! Acest sezon de pandemie va fi unul rebut in care Mercedes se joaca, iar ceilalti se chinuie! Un rahat de competitie! A disparut racing-ul adevarat!
    12 5
  • Cu sau fara DAS, un pilot Ferrari va fi pe podium.
    8 3
  • The Dot
    Daca anul trecut cand Mercedes a intrebat FIA daca sistemul DAS este regulamentar si au primit raspuns afirmativ, ce rost isi mai are protestul celor de la RBR?
    Dupa testele din iarna cand Mercedes a folosit sistemul si cand RBR a spus ca vor face o plangere in Australia vizavi de DAS, ma gandesc ca FIA putea sa spuna ceva.
    Mi s- ar parea aiurea ca acum inaintea cursei sa ia o alta hotarare. Aiurea, dar nu imposibil.
    Ca fapt divers, RBR au si ei un sistem DAS...pe care nu l-au folosit inca si poate de aici plangerea....
    6 0
  • Sistemul DAS dedclarat legal de catre FIA..
    6 3
  • Costel
    ZZZ, is confuz, pan la urma DAS ii mort sau viu?

    hotaraste-te odata!
    0 5
  • Costel
    Radu,
    eu is convins ca vettel & leclerc or sa coboare sub 1:02 in calificari cu acest blamabil monopost SF1000
    1 1
  • @ Costel Asta e starea ta naturala...
    3 0
  • Costel
    ZZZ, daca-ti mai ramane ceva timp liber chiar se impune sa-ti igienizezi si lexicu' in perioada asta si nu doar mainile iar ca sa nu ma indepartez temeinic de la F1 chiar ii demn de semnalat faptul ca sebastian vettel o avut cea mai mare marja de progres dintre toti pilotii echipelor care conteaza, peste o secunda castigata de la FP1 la FP2
    6 0
  • Schumacher 7 titluri
    Hamilton 6.5 titluri
    0 0
  • qwerty
    Unde se poate vedea F1 anul asta?
    0 1
  • Vedem ce spun calificarile, nu m.ar mira sa vad un ferrari in pole position.
    Cu toata agitatia media cu Redbull, am un feeling ca va porni din a doua linie totusi,, Insa MAX daca nu greseste va face sigur treaba buna :D

    F1 va deveni plictisitor cand MAX va pilota un Mercedes :)
    2 0
  • hahaha
    O posibila anticipare in opinia mea:
    Este luna Noiembrie si Hammilton a devenit matematic campion in 2020. Mercedes mai are nevoie de 2 puncte pentru a deveni matematic camioana mondiala:(
    Ramane lupta pentru locul 2:((
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru