Mercedes GP: "Nu suntem în contact cu Hulkenberg"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.11.2010
Norbert Haug a negat speculaţiile potrivit cărora Nico Hulkenberg ar putea deveni pilotul de rezervă al echipei Mercedes GP.

Nico Hulkenberg a devenit unul dintre cei mai talentaţi piloţi disponibili pe piaţa transferurilor, după ce Williams a decis să nu-i prelungească contractul pentru sezonul 2011.

Cu toate acestea, opţiunile germanului sunt limitate, întrucât cele mai multe echipe şi-au stabilit deja liniile de piloţi pentru anul viitor.

Una dintre variantele vehiculate luni în presă britanică a fost că Hulkenberg ar putea deveni pilot de rezervă la Mercedes GP, însă informaţiile au fost negate de Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al constructorului german. Acesta susţine că Hulkenberg este obligat să concureze în Formula 1 şi în sezonul următor pentru a nu risca să iasă din atenţia echipelor de top.

"În acest moment nu există niciun contact (n.r - cu Hulkenberg). Monopostul său nu a ajuns singur în pole position în Brazilia. Un campion de GP2 care obţine un pole position în Formula 1 trebuie să fie foarte capabil. Dar dacă vrea să-şi menţină carieră pe linie dreaptă, ar fi mai bine să concureze pentru o echipă din a doua sau chiar a treia clasă", a declarat Haug.

Opinia germanului contrastează însă puternic cu cea a managerului sau Wili Weber, care crede că este mai bine ca Hulkenberg să fie "al treilea pilot într-o echipă de top decât primul pilot într-o echipă mică".

În condiţiile în care Renault şi Force India au deja alte planuri pentru definitivarea liniilor de piloţi, singurele opţiuni de pilot titular pentru Hulkeberg sunt Hispania Racing şi Virgin Racing.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • presa britanica de doi bani...
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru