Mercedes GP pierde un contract de 90 de milioane de euro

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.12.2009
Mercedes GP este pe cale sa piarda 90 de milioane de euro, dupa ce compania Henkel a anuntat ca intelegerea de sponsorizare semnata in acest an este rezultatul unei fraude.

Brawn GP, echipa care a fost achizitionata recent de constructorul german Mercedes, a anuntat in luna august ca a semnat cateva contracte majore de sponsorizare pentru sezoanele 2010-2012, numele companiilor implicate nefiind dezvaluite la vremea respectiva.

Totul a iesit insa la iveala in aceasta saptamana, cand publicatia germana Handelsblatt a dezvaluit ca unul dintre contracte este de fapt rezultatul unei fraude de proportii.

Concret, Brawn GP a semnat la finalul lunii iulie un contract de sponsorizare pe trei ani in valoare de 90 de milioane de euro cu compania germana Henkel. Acordul, care urma sa intre in vigoare in luna martie 2010, a fost semnat de Ross Brawn si Kai von B, directorul departamentului de publicitate al companiei Henkel.

Dupa ce a cumparat Brawn GP, Mercedes a luat legatura cu Kasper Rorsted, directorul executiv al celor de la Henkel dezvaluind ca nu stie nimic despre un astfel de contract de sponsorizare. In cele din urma, Henkel a constatat ca intelegerea dintre cele doua parti este falsa, iar Kai von B.

a fost concediat imediat.

Ulterior, Henkel a descoperit ca acesta a emis facturi false in numele companiei in valoare de 45 de milioane de euro, pe care le-a vandut apoi unor firme care se ocupa cu recuperarea datoriilor. Din aceasta suma, 11 milioane de euro au disparut, iar politia germana incearca sa desluseasca misterul care planeaza asupra cazului.

In prezent, Mercedes GP este pe cale sa piarda contractul de sponsorizare, intrucat compania Henkel sustine ca intelegerea este nula din cauza faptului ca nu exista o aprobare din partea consiliului de conducere. In schimb, Mercedes GP solicita companiei Henkel onorarea contractului.

In acest moment nu este clar daca Mercedes a stiut de existenta acestui contract inainte de cumpararea echipei Brawn GP, suma de 90 milioane de euro putand reprezenta un motiv suficient de bun pentru o astfel de tranzactie.

Via | AFP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru