Mercedes: "Nu avem un plan B pentru retragerea lui Schumacher"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.06.2012
Ross Brawn susţine că Mercedes nu îi caută un înlocuitor lui Michael Schumacher pentru sezonul 2013, întrucât anticipează că germanul va rămâne în Formula 1.

Mercedes speră să-l convingă pe Michael Schumacher să-şi prelungească contractul scadent la finalul acestui sezon, în special dacă echipa îşi va îmbunătăţi rezultatele obţinute în prima parte a sezonului.

Acesta este motivul pentru care şeful Ross Brawn susţine că Mercedes nu a iniţiat încă un plan pentru înlocuirea germanului, în ciuda faptului că CEO-ul Nick Fry a dezvăluit recent că echipa îl are deja în vedere pe Paul di Resta de la Force India.

"Schumacher este un pilot grozav, aduce foarte multe lucruri echipei în termeni de progres şi este un idol al sporturilor cu motor. Înainte să ne gândim la alţi piloţi trebuie să vorbim cu Schumacher despre viitorul său. Nu avem niciun plan B realist", a declarat britanicul pentru publicaţia Sport Bild.

La rândul său, Nico Rosberg anticipează că septuplul campion mondial va rămâne la echipă şi că va înregistra progrese în termeni de performanţe.

"În acest moment îmi asum faptul că Schumacher este coechipierul meu şi în 2013.

Nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să se oprească. Va face faţă situaţiei. Pilotează la înalt nivel şi va avea parte de zile mai bune", a precizat germanul.

Schumacher nu este însă pregătit să discute despre posibilitatea de a rămâne în Marele Circ şi anul viitor, potrivit unor declaraţii făcute la finalul lunii mai.

"Decizia mea nu s-a schimbat. Până acum nu ne concentrăm la ce se întâmplă anul viitor sau în viitor. Este vorba mai mult despre ce se întâmplă acum. Nu am nicio veste pentru voi încă şi nu vreau să mă implic într-o discuţie", a declarat el.

Via | GMM

Comentarii (8)

  • Multa lume se mai uita, la Formula 1 datorita lui Michael.
    22 4
  • La cursa de la Monaco,din 2004,Schumi spunea ca vrea sa se retraga din F1 cand va schimbva prefixul. Cum nu mai era in F1 cand a implinit 40 de ani,oare vrea sa se retraga la 50???:))
    10 4
  • pe mine nu m-ar deranja.
    7 3
  • eu chiar am reinceput sa ma uit la F1cand a revenit el
    11 5
  • Sincer imi place fff mult chiar si acum. Trebuie sa identifice doar de unde i se trage ghinionul asta cu monopostul care cedeaza mai la toate cursele si lui Rosberg nu. Cred ca aici planeaza suspiciunea lui daca sa mai continue sau nu. Totusi masina lui a cedat in 3 curse din 6 cam ciudat si de ce nu suspect. Ca performanta este acolo cu Rosberg. Nu cred ca 2 zecimi ,in calificari , in formula 1 actuala conteaza prea mult intr-o cursa. De cele mai multe ori are rezultate mai bune decat Rosberg in cursa bineinteles pana ii cedeaza monopostul.............
    13 4
  • Formula 1 fără Schumacher e ca motorsportul fără Ferrari.
    Eu cred încă in Schumacher si sunt de părere ca poate arata încă multe in Formula 1.
    11 6
  • AndreiF1
    Schumacher si revenirea lui au fost punctul de atractie in sezonul 2010, dupa 2 ani si ceva, rezultatele nu au prea fost dar faptul ca inca concureaza si chiar in primii zece, nu-i rau nici pentru public si nici pentru echipa. Dar dupa 3 ani, poate este bine sa traga linia si sa vada ce da, pentru ca eu personal cred ca nu prea are cu ce sa fie bucuros. Dar nu am crezut niciodata ca a revenit ca sa se distreze ci a revenit pentru a se revansa fara de prietenul Ross care l-a ajutat si sustinut in perioada Ferrari. Faptul ca nu prea reuseste sa intre in puncte, ba ca loveste piloti sau este lovit de altii, sunt toate incidente pe care cred ca le putea evita. Scopul este sa ia puncte, restul este irelevant, iar pentru moment... punctele alea nu prea exista. Iar asta este dezamagitor, cel putin pentru mine.
    8 4
  • eu ma bucur sa-l vad pe circuit.si sper sa faca ceea ce-si doreste,nu ceea ce vor altii
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru