Michelin a propus micşorarea numărului de pneuri în F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.06.2010
Echipele au respins ultima ofertă făcută de Michelin pentru furnizarea pneurilor în F1, întrucât francezii au dorit să micşoreze semnificativ numărul de pneuri alocate piloţilor.

Oficialii Michelin s-au întâlnit duminică în paddock-ul de la Istanbul cu reprezentaţii echipelor din Formula 1, pentru a face o ultimă ofertă pentru furnizarea pneurilor începând din sezonul 2011.

Deşi la momentul respectiv echipele au susţinut că nu au luat o decizie finală în privinţa ofertelor de la Michelin şi Pirelli, surse citate de jurnalistul Adam Cooper susţin ca noul contract va fi câştigat în mod sigur de Pirelli, aşa cum s-a speculat anterior.

Motivul este legat de faptul că Michelin a propus micşorarea radicală a numărului de pneuri disponibile pentru un pilot în cadrul Marilor Premii, în timp ce Pirelli este de acord să păstreze actualul regulament, ce prevede 11 seturi de pneuri slick pentru fiecare pilot. În plus, Michelin a solicitat echipelor câte 1.5 milioane de euro anual pentru pneuri, în timp ce ofertă Pirelli este de 1 milion de euro.

În prezent, se vehiculează că Pirelli negociază ultimele aspecte ale contractului cu Bernie Ecclestone, un anunţ oficial din partea FIA pe tema noului furnizor de pneuri fiind aşteptat chiar în această săptămână.

Via | Adam Cooper

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru