Michelin, favorita sa furnizeze pneuri in F1 in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.05.2010
Michelin este principala favorita sa furnizeze cauciucuri in Formula 1 incepand din sezonul urmator, gratie reputatiei de care se bucura in competitie.

Reunite duminica in paddock-ul de la Barcelona, echipele nu au luat inca nicio decizie in privinta furnizorului de pneuri pentru sezonul urmator, insa potrivit primelor informatii Michelin este furnizorul de pneuri agreat de cele mai multe echipe.

Principalul argument este experienta si prestigiul de care se bucura constructorul francez, gratie participarii sale in competitie pana la finalul sezonului 2006.

In schimb, Pirelli a furnizat pneuri in Marele Circ doar in anii ‘90, cand specificatiile erau complet diferite, in timp ce britanicii de la Avon nu au nici traditie si nici un brand foarte dezvoltat.

Singurul lucru cert in acest moment este schimbarea radicala a conceptului de furnizor de pneuri. Pana in acest sezon inclusiv, producatorii de pneuri erau nevoiti sa plateasca bani catre Formula One Management pentru a fi prezenti in competitie, pe langa costurile legate de dezvoltarea cauciucurilor. Criza economica a inversat insa raporturile, iar de anul viitor echipele vor fi nevoite sa-si plateasca pneurile pe care le utilizeaza.

Potrivit unor informatii neoficiale, Michelin a cerut cate 3 milioane de euro fiecarei echipe pentru furnizarea pneurilor in 2011 si si-a redus ulterior pretentiile la 1.5 milioane de euro prin scaderea numarului de seturi oferite.

Via | James Allen

Comentarii (2)

  • Ivanoff
    Michelin
    Cat timp nu e Indianapolis in calendar,nu cred sa fie nicio problema...
    Beleaua mare e dc mai apare vreun oval sau vreun viraj de mare viteza ca aici sunt pa gumele de la Michelin
    0 3
  • michelin
    michelin este si va fii in f1...are cea mai mare experienta in domeniu si ii gasesti in cele mai mari competiti de automobilism mi se pare normal ca ei sa aiba drepturile de furnizor...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru