Michelin refuza sa fie unic furnizor de pneuri in F1 in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.04.2010
Michelin a dezvaluit ca nu este interesat sa devina unicul furnizor de pneuri in Formula 1 incepand din sezonul 2011, cei mai probabili parteneri fiind Hankook si Kumho.

Michelin este singurul producator de cauciucuri care a confirmat in mod public ca este interesat sa furnizeze pneuri in Foremula 1 incepand de anul viitor, insa compania franceza a reiterat faptul ca are cateva conditii importante care trebuie respectate de FIA. 

Daca pana acum acestea s-au limitat la marirea jantelor de la 13" la 18" si la caracterul ecologic al pneurilor, Michelin a confirmat in acest weekend ca va reveni in Marele Circ numai daca va exista o concurenta cu un alt furnizor.

"Suntem interesati (n.r - sa revenim in Formula 1), dar numai daca lucrurile vor fi facute intr-un mod bun, asa ca cine stie ce se poate intampla".

"Exista anumite conditii. Trebuie sa existe competitie, pentru ca nu vrem sa fim singurul furnizor. De asemenea, trebuie sa folosim oportunitatea de a avea competitie prin imbunatatirea tehnologiei pentru pneuri. De exemplu, noul nostru pneu Pilot 3 pentru masini de strada se bazeaza pe o tehnologie dezvoltata in Le Mans. Avem nevoie de ceva asemanator si pentru Formula 1.

Nu in ultimul rand, trebuie sa avem posibilitatea sa imbunatatim aspectul ecologic, poate printr-un eveniment similar cu Green X Challenge pentru a ajuta ecologia", a declarat un purtator de cuvant al francezilor cu ocazia lansarii noului sezon din Le Mans Series pe circuitul Paul Ricard.

Michelin a furnizat ultima oara pneuri in Formula 1 in intervalul 2001-2006 si s-a retras din competitie dupa ce FIA a impus existenta unui producator unic in competitie incepand din 2008. Niciun alt producator nu a confirmat inca intentia de a furniza pneuri in F1, insa presa speculeaza ca cei mai interesati sunt sud-coreenii de la Hankook si Kumho.

Via | GPUpdate

Comentarii (1)

  • Ivanoff
    Pt Daniel Popescu
    Daniel: dc m-ai putea ajuta sa dezleg ënigma" jantelor pe 13 ti-as ramane super recunoscator! :)
    Cu toate ca urmaresc F1 de cand ma stiu,am luat dimensiunea jantelor "de buna" considerand ca e c m buna solutie dat fiind faptul ca rotile sunt expuse"(monoposturile neavand aripi) si este nevoie de cauciucuri "groase in carne",insa citind aceste noutati ma intreb,oare a fost doar o chestie de regulament sau intradevar era singura solutie tehnica.
    Merci si astept un raspuns "profi" ;)
    Raporteaza abuz 2 vote 0 vote
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru