Michelin renunţă la oferta pentru furnizarea pneurilor în F1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.06.2010
Pirelli este aproape sigur noul furnizor de pneuri din Formula 1, după ce Michelin a sugerat că este prea târziu pentru a dezvolta cauciucuri pentru sezonul 2011.

Chiar dacă un anunţ oficial pe tema noului furnizor de pneuri din Formula 1 întârzie să-şi facă apariţia, Pirelli se apropie din ce în ce mai mult de semnarea unui contract pentru următorii trei ani.

Speculaţiile au luat amploare în weekendul care tocmai s-a încheiat, după ce Didier Miraton, directorul executiv al Michelin, a dezvăluit că şansele producătorului francez de a reveni în Formula 1 sunt compromise din cauza timpului foarte scurt până la startul noului sezon.

"Timpul de dezvoltare pentru sezonul 2011 pare compromis acum. Probabil că este prea târziu pentru anul viitor. Am intervenit pentru a da o mână de ajutor, dar având în vedere cum decurg lucrurile sunt pesimist", a declarat Miraton pentru publicaţia franceză L'Equipe cu ocazia cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Unul dintre motivele principale pentru care o înţelegere cu Michelin au eşuat este şi dorinţa echipelor de a avea un singur furnizor de pneuri în următorii doi ani. "Când există un singur producător, nu există competiţie, nu există progres, nu există plăcere, iar interesul acordat producătorului este minim", a adăugat Miraton.

Şansele ca Pirelli să ajungă în curând la o înţelegere cu FIA sunt evidenţiate şi de vizită făcută de Paul Hembery, directorul de competiţii al producătorului italian, în paddock de la Montreal.

De altfel, se vehiculează că cele două părţi au semnat deja o serie de contracte, iar un anunţ oficial ar putea fi făcut până la Marele Premiu al Europei de peste două săptămâni.

Via | L'Equipe

Comentarii (2)

  • mare pacat
    pacat ca cei de la michelin au dreptate. pentru frumusetea acestui sport ar fi trebuit 2 furnizori. spectacolul ar fi fost altfel. dar FIA stie doar cei trebuie in buzunar si atat. nu se gandesc la cei ce platesc bilete an de an, cursa de cursa.
    5 0
  • red bull
    Si red bull a fost intrecut in cursa ,insa cei de la Ferrari de data aceasta au iesit pe 3.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru