Michelin, tentată să revină în F1 doar în competiţie cu Pirelli

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 25.09.2011
Michelin şi-a manifestat interesul de a furniza pneuri în Formula 1 în cazul în care FIA va permite existenţa mai multor producători în competiţie.

Michelin a fost unul dintre producătorii care şi-a manifestat intenţia de a reveni în Formula 1 ca furnizori de cauciucuri în 2011, după retragerea japonezilor de la Bridgestone, însă a renunţat la proiect după ce FIA a decis să permită un singur furnizor în competiţie.

Producătorul francez nu exclude o participare în Marele Circ în viitorul apropiat, însă Nick Shorrock, directorul Michelin Motorsport, insistă că acest lucru se va întâmpla doar dacă vor exista mai mulţi furnizori.

"Urmărim cu interes evoluţia regulamentului FIA. Sperăm ca piaţa să se deschidă mai multor producători de pneuri, pentru că numai concurenţa poate îmbunătăţi lupta. Dacă regulamentul se schimbă în această direcţie, vom lua în considerare posibilitatea revenirii noastre", a declarat el pentru publicaţia italiană AGI.

Michelin a mai furnizat pneuri în Formula 1 în perioada 2001 - 2006 împreună cu Bridgestone. În prezent, Pirelli are contract de unic furnizor al pneurilor în Formula 1 pentru perioada 2011-2013.

Via | GMM

Taguri: Michelin

Comentarii (3)

  • Schubler
    @Daniel Popescu
    Daniel, "pneuri" nu "motoare" in descrierea bolduita a articolului: "Michelin şi-a manifestat interesul de a furniza motoare în Formula 1". Sterge si comentariul meu te rog dupa ce modifici :)
    1 0
  • @Schubler
    Multumesc, ramasesem fixat pe motoare de la stirea precedenta :)
    1 1
  • motoare....michelin!!!!!
    poate...cine stie........:)))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru