Michelin va confirma in aprilie revenirea in F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.04.2010
Michelin va confirma in luna aprilie ca va reveni in Formula 1 ca furnizor de pneuri, potrivit unor informatii dezvaluite de Autosport.

Speculatiile pe tema noului furnizor de pneuri din Formula 1 incepand din sezonul 2011 incep sa capete tot mai mult contur, odata cu noile informatii prezentate de publicatia britanica Autosport.

Astfel, negocierile dintre Michelin si Federatia Internationala de Automobilism sunt foarte aproape de a fi finalizate, iar producatorul francez ar putea confirma revenirea in competitie in cursul lunii aprilie.

Pe de alta parte, existe sanse destul de mari ca FIA sa renunte la existenta unui furnizor unic de pneuri in Formula 1, ceea ce ar insemna redeschiderea concurentei intre producatori. Din informatiile existente in acest moment, sud-coreeenii de la Hankook si Kumho sunt de asemenea interesati sa furnizeze pneuri in Formula 1, mai ales ca Seul va gazdui o cursa in Marele Circ incepand din acest sezon.

Michelin a furnizat ultima oara pneuri in Formula 1 in intervalul 2001-2006 si s-a retras din competitie dupa ce FIA a impus existenta unui producator unic in competitie incepand din 2008.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • foarte bine. de cand asteptam sa vad diferente intre echipe si piloti. e cel mai bun lucru pentru F1. concurenta pneurilor sper sa aduca un plus de dinamis si savoare acestui monoton start de sezon.
    2 2
  • vant favorabil pentru F1
    Este foarte bine daca la capitolul pneuri s-ar renunta la un furnizor unic si poate asta va fi o lectie si pentru alte domenii si in special pentru motoare. Decizia (decizie ce i-a apartinut probabil lui Mosley) de a selecta pentru diferite componente din F1 furnizori unici a fost si pana se va renunta la ea, ramane o prostie care printre altele a contribuit mult la diminuarea spectacolului pe pista.
    3 2
  • Spectacol my arse.....n-aveti idee ce vorbiti
    adica lumea uita usor ca Renault+Michelin au castigat 2 titluri mondiale in situatia in care Michelin erau muuuult peste Bridgestone la capitolul performanta.
    Sincer, eu nu vreau inca o situatie in care campionul/campioana in F1 sa fie decisa de gume si nu de munca mecanicilor sau a pilotilor.
    4 2
  • optiuni
    Ideea este ca fiecare trebuie sa fie liber sa-si aleaga componentele pe care le considera potrivite, componente care bineanteles trebuie sa se incadreze in anumite limite stabilite de FIA. In 2005 si 2006 nu a impiedicat nimeni pe Ferrari sa alerge cu pneuri Michelin. Paleta de optiuni fiind mai bogata, munca mecanicilor si a pilotilor ar fi cu atat mai complexa.
    2 0
  • urs
    Habar n-ai ce scrii acolo. Mobius are dreptate, Ferrari n-au fost obligati sa alerge cu Bridgestone, au ales asa pentru ca se potrivea mai bine configuratiei masinii, Renault la fel, din aceleasi motive. Michelin erau mai buni pe anumite circuite, uiti cursa aia la masinile incaltate cu gume michelin n-au mai participat! Si de compozitia gumelor nu se ocupa niste tehnicieni? De uleiuri? Crezi ca tot ce intra in masinile alea sunt rezultatul echipei si a pilotilor? Si ti-e rusine sa te loghezi daca tot iti dai cu parerea?Halal!
    3 2
  • o parere...
    de ce sinteti unii asa...Citesc din comentariile de pe aici si nu-mi dau seama ce vor unii, daca vreti intreceri intre pneuri si sa vedeti care-s mai tari, puneti 2 roti cu pneuri diferite si le dati drumul la vale si pe urma veti vedea rezultatul...In F1 as vrea sa vad batalia dintre piloti si ekipe si nu dintre pneuri.
    n-as vrea sa vad povestea veke Schumi-Bridgestone vs Montoya-Michlen.Timpenii...niste pneuri sa domine cursele si nu pilotii...
    P/u F1-zone ...cind n-au participat masinile din cauza pneur Michel, a fost o singura data insa celelalte mergeau mai bine ca Bridg...Cui ii trebuie asta?...eu asa nu vreau, voi de vreti, va fi la anul, asa ca nu va suparati...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru