Monopostul USF1 este in faza de constructie

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.10.2009
USF1 Team a anuntat ca monopostul pentru sezonul 2010 este in plin proces de constructie, urmand sa fie testat pe circuit in luna ianuarie.

In urma numeroaselor zvonuri care indica faptul ca USF1 Team intampina dificultati in pregatirea sezonului 2010, echipa a oferit miercuri seara mai multe informatii despre progresele realizate recent in dezvoltarea monopostului. Acesta este in prezent in faza de constructie si va fi testat pentru prima oara pe circuit in cursul lunii ianuarie.

"Sediul nostru central este acum complet functional, iar monopostul pentru 2010 este in faza de constructie. Monopostul a trecut prin cateva mii de iteratii intr-un mediu virtual, prin intermediul carora putem testa structura, designul si ingineria partilor componente. Ne incadram in plan, cu o prima rulare virtuala a monopostului la inceputul lunii noiembrie si un monopost finalizat la timp pentru testele din ianuarie 2010", a declarat Ken Andeson, seful echipei USF1.

Planurile initiale ale USF1 Team includeau angajarea a doi piloti de nationalitate americana, insa Peter Windsor, directorul sportiv al echipei, a dezvaluit ca este putin probabil ca aceasta ipoteza sa prinda contur.

"Ambitia noastra de a concura cu doi piloti americani devine din ce in ce mai dificila.

Inca mai sper sa fim capabili sa concuram cu un american, dar este dificil pentru ca nu exista multi americani care sa aiba superlicenta de pilot", a declarat Windsor citat de publicatia Autosport.

In schimb, USF1 Team isi propune sa gestioneze un program de dezvoltare pentru piloti americani, in speranta ca in viitor echipa va putea inregimenta astfel de piloti.

Via | Reuters

Taguri: USF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru