Monopostul USF1 va debuta in America

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.01.2010
USF1 a confirmat ca va testa pentru prima oara monopostul pentru 2010 in Statele Unite ale Americii la inceputul lunii februarie.

Conform regulamentului sportiv pentru sezonul 2010, echipele au dreptul la numai patru sesiuni de teste inainte de prima cursa din Bahrain, acestea fiind programate pe parcursul lunii februarie pe trei circuite din Europa.

Cu toate acestea, USF1 a anuntat ca a ajuns la un acord cu FIA pentru a putea testa primul sau monopost pe continentul nord-american, intrucat echipa are sediul in Statele Unite ale Americii. In acest sens, echipa va avea la dispozitie trei sesiuni de teste in complexul Barber Motorsport Park din Alabama, inainte de a se alatura rivalilor in Europa.

"Vom testa pentru prima oara monopostul in Statele Unite ale Americii in complexul Barber Motorsport Park din Alabama, intrucat suntem o echipa noua si incepem totul de la zero. Circuitul a fost nominalizat de FIA pentru noi. Am primit aceasta dispensa de la FIA si este grozav, pentru ca nu avem sediul central in Europa (n.r - sediul central al echipei este in Charlotte, SUA). Suntem singura echipa care are un circuit de teste in afara Europei, asa ca este logic pentru noi sa testam pentru prima oara masina in SUA la inceputul lunii februarie", a declarat Peter Windsor, directorul sportiv al USF1, in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Cu toate acestea, in prezent nu se cunoaste numele pilotului care va efectua acest test, intrucat USF1 este singura echipa de pe grila de start care nu a anuntat inca niciunul dintre pilotii pentru sezonul 2010.

Potrivit lui Windsor, situatia se va remedia in scurt timp.

"Suntem foarte aproape sa anuntam pilotii. Am discutat cu cativa piloti grozavi in ultimele doua luni si este foarte dificil sa alegem dintre pilotii buni aflati prin preajma. Este dificil sa alegem doi dintre cei 10 piloti inca disponibili. Nu am semnat inca contractele, dar ne apropiem de un anunt oficial", a mai precizat oficialul singurei echipe americane din Formula 1.

Via | Formula1.com

Taguri: USF1, Windsor

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    @Piloti
    Eu sper din tot sufletul sa fie piloti americani, pentru ca ne vom distra de minune la fiecare cursa. Poate revine Speed cine stie :)))))
    0 0
  • !!!
    Sper sa nu se ajunga ca FIA sa le dea dispensa ca Marele Premiu de la Monte Carlo sa-l alerge la Las Vegas. Lasand gluma la-o parte, va fi f greu pt ei daca se ascund si nu dau piept cu realitatea. Nu stiu ce parere au sponsorii lor, dar nu cred ca pot fi incantati pt ca testele au un impactul mediatic deloc de neglijat.
    0 0
  • americanisme..
    Un altfel de "always coca-cola"...:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru