USF1 Team nu accepta piloti care isi platesc locul

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.08.2009
USF1 Team a refuzat propunerile facute de doi piloti din GP2 care doreau sa plateasca milioane de euro pentru a avea locul asigurat in cadrul echipei.

Inca de la anuntul oficial referitor la lansarea unei echipe americane in Formula 1, sefii acesteia au afirmat ca intentioneaza sa concureze in Marele Circ cu doi piloti de origine americana.

Conducatorii isi mentin in continuare aceasta decizie, in ciuda faptului ca au primit deja propuneri atractive din punct de vedere financiar pentru a semna contracte cu doi piloti din GP2.

"Ni s-a oferit peste trei sferuri din bugetul de operare a echipei de care doi piloti. Niciunul dintre ei nu a mai concurat in Formula 1, insa amandoi au castigat curse in GP2. Amandoi pot veni cu contracte de sponsorizare masive din tarile lor natale", a declarat Peter Windsor (foto, dreapta), seful echipei USF1, fara sa nominalizeze pilotii in cauza.

Windsor a explicat insa ca USF1 Team nu doreste sa mizeze pe piloti neexperimentati care isi platesc locul la echipa, considerand ca acest lucru nu se potriveste cu obiectivele pe care si le-au trasat atunci cand au fondat echipa.

"Eu si Ken Anderson (foto, stanga) trebuie sa fim foarte puternici, sa ne uitam unul in ochii celuilalt si sa spunem ca nu vom accepta acei bani si nu vom angaja acesti baieti pentru ca vrem sa ramanem atasati principiilor noastre", a adaugat Windsor.

Oficialul echipei americane a refuzat sa nominalizeze potentialii piloti ai USF1, pentru sezonul 2010, insa se speculeaza ca in cele din urma team-ul ar putea opta pentru un pilot cu experienta in Formula 1, precum Alexander Wurz.

Varianta Danica Patrick nu mai este luata in considerare, dupa ce prima femeie care a castigat o competitie de monoposturi a anuntat ca doreste sa concureze in continuare in Statele Unite ale Americii.

"Multi oameni ne intreaba daca suntem interesati de Danica Patrick, dar ea este prea mare pentru noi. Probabil se va duce in NASCAR (n.r - campionatul nord-american de turisme) si probabil va castiga o avere acolo. Pentru ea, Formula 1 ar reprezenta o mare provocare in cariera ei si asteptarile ar fi foarte ridicate. Nu vom fi capabili sa luptam pentru titlul mondial in primul an", a explicat Windsor motivele pentru care Patrick a refuzat sa concureze in Formula 1.

Via | F1-Live

Taguri: USF1, Windsor

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @Danica Patrick
    Da sigur Danica nu vine pentru ca nu poate lupta pentru titlul mai ales la cele 10 titluri pe care le-a castigat in Indy Car, sigur vine in Formula 1 doar cand este sigura ca poate castiga.

    Din ce am citit eu despre ea, are 1 (o singura victorie) din 76 de curse, ceea ce si o gramada de piloti din Formula 1 au. Daca ea in Indy Car a fost in starea sa castige doar 1 (o singura) cursa, pai in Formula 1 sa fie multumita daca termina macar 1 cursa :)

    Parerea mea este ca Danica este un produs publicitar mai ales ca este o femeie care a castigat 1 cursa decat un pilot talentat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru