Monoposturile din F1 ar putea fi dotate cu GPS

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.02.2010
FIA intentioneaza sa introduca sisteme GPS pe toate monoposturile de Formula 1 pentru a judeca mai corect incalcarea regulamentului de catre piloti.

Ultimele doua sezoane au adus numeroase controverse pe tema modului in care comisarii de cursa judeca faptele de pe circuit ale pilotilor, multi dintre acestia considerandu-se nedreptatiti de penalizarile primite in timpul sau la finalul curselor.

In incercarea de a remedia aceasta problema, FIA intentioneaza sa introduca sisteme GPS pe toate monoposturile. Potrivit informatiilor dezvaluite de publicatia Auto Motor und Sport, masura ar urma sa intre in vigoare chiar din acest an si vizeaza imbunatatirea perceptiei comisarilor de cursa asupra pozitiei pe circuit a pilotilor, eroarea tehnologiei fiind de cel mult un metru.

Printre cele mai importante aspecte care pot fi analizate mai bine cu ajutorul tehnologiei GPS se numara taierea neregulamentara a sicanelor, ignorarea steagurilor de avertizare, depasirile prin locuri interzise, intarzierea in mod intentionat a altor piloti sau atingerea liniilor albe de la iesirea de la boxe.

Costurile totale ale implementarii noii tehnologii pe monoposturi se ridica la aproximativ 750.000 de euro si urmeaza sa fie impartite in mod egal de fiecare dintre cele 13 echipe prezente pe grila de start.

Via | Auto Motor und Sport

Taguri: GPS

Comentarii (6)

  • video teste 2010
    http://www.n-tv.de/mediathek/livestream/
    0 0
  • live text 2010
    http://www.motor21.com/noticia.asp?dt=315&nt=79115
    0 0
  • ei na...
    ...pentru ce le pune GPS,sa nu se piarda pe circuit sau vor sa abandoneze circuitele si sa mearga prin tara :P
    0 0
  • @mad79
    exact la asta ma gandeam si eo :))))=))))
    0 0
  • @mad79
    Nu, pt ca sa stie care pilot intra pe scurtatura lui Bernie :P
    0 0
  • Costuri
    Cat despre costurile pentru implementarea sistemului nu pot spune decat ca sunt alti bani , pt alta "distractie".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru