STUDIU: Soferitele si soferii utilizeaza GPS-urile in mod diferit

De Sebastian Toma
Publicat Duminica, 06.09.2009
Americanii de la Navteq au descoperit ca barbatii sunt mai multumiti de GPS-ul folosit decat femeile, nivelul de satisfactie fiind cu aproximativ 20% mai mare. Acest lucru ar putea fi strans legat de faptul ca soferitele nu utilizeaza intotdeauna toate functiile GPS-ului pe care il poseda.

Un studiu efectuat de cei de la Navteq a relevat faptul ca barbatii apreciaza GPS-urile mai mult decat soferitele, iar acestia sunt mai multumiti de capacitatea si performantele sistemelor folosite. Se pare ca barbatii utilizeaza toate functiile aparatului GPS pe care si-l cumpara, pe cand femeile folosesc doar functia de baza a acestui aparat, evitand functiile de info-trafic sau destinatiile recomandate.

Circa 80% din barbatii intervievati au declarat ca sunt extrem de multumiti sau foarte multumiti de ceea ce le ofera sistemul de navigatie pe care l-au ales, pe cand doar 60% din femeile chestionate au oferit acelasi raspuns. Cifrele ne spun ca 90% dintre barbati si-au ales GPS-ul pe care il folosesc in urma informatiilor din presa, pe cand femeile au cumparat un GPS recomandat de catre cunostintele lor. Aceste informatii sunt deosebit de utile pentru producatorii de asemenea dispozitive, deoarece vor putea influenta modul de promovare al acestor produse, dar si modul de functionare al acestora.

Nivelul de satisfactie oferit de sistemul de navigatie folosit ar putea fi strans legat de functiile pe care le foloseste clientul. In cazul in care doi clienti achiztioneaza acelasi produs, dar unul dintre acestia nu ii foloseste toate functiile, clientul care nu beneficiaza de GPS-ul respectiv la intreaga lui valoare nu va fi 100% multumit de achizitia pe care a facut-o.

Nemultumirea soferitelor fata de anumite GPS-uri ar putea fi justificata prin faptul ca 36% dintre acestea au declarat ca nu au folosit niciodata functia info-trafic(in cazul in care era prezenta), dar nici functia de cautare de locatii recomandate – cum ar fi restaurante sau hoteluri.

Via | GPSWorld

Taguri: GPS, navigatie, studiu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru