Un american a contestat o amenda radar cu GPS-ul

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.09.2009
Din cauza unei amenzi radar eronate, un american se judeca cu politia rutiera din SUA de aproape doi ani. Americanul se apara cu inregistrarea sistemului GPS montat la bordul masinii sale.

Parintii unui tanar sofer de 17 ani din America au contestat o amenda de 194 de dolari primita de fiul sau cu ajutorul sistemului de monitorizare prin GPS al vehiculului pe care il conducea fiul lor. Shaun Malone a fost amendat pentru ca a condus cu 100 km/h (62 mph) intr-o zona cu limita de 70 km/h (45 mph). Sistemul de monitorizare GPS mentionat mai sus memora traseul pe care era condusa masina si viteza cu care aceasta circula.

Desi amenda pentru viteza a fost emisa in 2007, procesul este inca dezbatut in justitia din America. Elementul care ridica semne de intrebare este acuratetea sistemului GPS de pe masina respectiva, care ar fi putut fi afectat de receptia slaba sau interferente, lucruri care ar fi putut duce la o inregistrare defectuoasa. Masuratorile aparatului radar sunt considerate etalon de catre politia din aproape toate statele din lume, asa ca americanii din Petaluma se straduiesc sa nu creeze un precedent legal in aceasta privinta, pentru a evita un val de contestatii si neincredere. Astfel, politistii americani au cheltuit circa 15.000 de dolari pentru acest proces, al carui rezultat ar trebui sa fie anuntat in urmatoarele saptamani.

Acesta nu este primul caz de eroare al aparatului radar, un englez fiind amendat pentru ca a circulat cu 157 km/h, dar acesta a reusit sa scape de amenda dovedind ca masina lui nu poate atinge aceasta viteza.

Inregistrarea unei viteze aberante de catre aparatul radar a avut loc si in Romania, cu celebrul caz al Renault-ului care a "circulat" cu 500 km/h pe DN1.

Via | CSMonitor

Taguri: GPS, amenda, radar

Comentarii (1)

  • Alt sistem de GPS
    Sa nu se inteleaga gresit, dar nu e vorba de gps ul montat pe bordul masinii, gen gps ul de navigatie. Este un sistem GPS care monitorizeaza traseul parcurs, viteza, distanta parcursa, opririle facute cat si consumul estimativ.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru