STUDIU: 83% dintre bărbaţi nu ascultă de indicaţiile GPS-ului

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 01.04.2011
Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, doi din trei şoferi păstrează o hartă de hârtie în maşină pentru a nu se rătăci din cauza indicaţiilor eronate oferite de GPS.

Un studiu organizat în Marea Britanie de asiguratorul Swinton a relevat faptul că barbaţii sunt predispuşi la a se rătăci dacă nu ştiu drumul. Aparent, problema nu apare din cauza capacităţii proaste de orientare, ci din încăpăţânarea de a asculta de indicaţiile GPS-ului şi de a nu întreba pe nimeni. Potrivit respectivului studiu, 83% dintre bărbaţi au ignorat indicaţiile sistemului GPS cel puţin o dată, în timp ce doar 75% dintre şoferiţe au făcut acelaşi lucru.

Dintre cei 3.000 de respondenţi, o treime au considerat că sistemul GPS dă indicaţii care îi face să se abată de la traseu cu unul până la cinci kilometri. Peste 50% din utilizatorii sistemelor de navigaţie GPS au declarat că utilizarea sistemului şi ascultarea indicaţiilor au dus la o ceartă cu un pasager. Două treimi dintre intervievaţi păstrează în continuare o hartă de hârtie în maşină, pentru cazul în care ar avea totuşi nevoie de aceasta.

Un sistem de navigaţie prin satelit trebuie să îţi asiste abilităţile de navigare, nu să le înlocuiască cu totul, consideră Steve Chelton, Manager de dezvoltare a poliţelor de asigurare la Swinton.

Potrivit lui Chelton, utilizatorii sistemelor GPS care se îndoiesc de acestea au dreptate în jumătate din cazuri. Cu toate acestea, mersul fără nicio direcţie duce la risipirea unei cantităţi impresionante de carburant în fiecare an şi provoacă accidente grave în unele cazuri.

Via | NationalPost

Comentarii (7)

  • buahaha.... ce titlu :D
    pun pariu ca se vor trezi unii sa declare mandri ca ei niciodata nu cer informatii ca altfel le cad ouale din cofrag

    in ceea ce ma priveste sar din masina si intreb decat sa ma simt un prost pierdut ca magaru'n ceata
    11 0
  • dan
    Care-i desteptul care-a gandit asa un titlu? O fi vreun sofer de tir care bate Romanica si Europa de vreo 30 de ani si care stie toate drumurile pe de rost. Hai sa fim seriosi, fatalau cred ca e baiatu care a pus asa un titlu. Cand mergi buimac la volan risti chiar un accident, nu mai zic de tensiunea creata in masina. Mai bn lasi frumos geamul masinii si te lamuresti in doua secunde. Fatalau e ala care nu intreaba, i-o fi rusine sa intrebe pe cineva.
    2 4
  • John Doe
    Ce-i cu titlurile astea?
    e vreo pacaleala de 1 aprilie?
    de cand are automarket titluri de cancan. si nu doar la stirea asta, dar vad ca pe prima pagina apar cuvinte cheie pt tabloide "senzational, fatalaule, fund sexy"...

    Ce se intampla?
    0 2
  • e vreo pacaleala de 1 aprilie?
    doooh!
    2 2
  • titluri
    1 apr
    ar fi bine sa fie pacaleala, ca nu le mai suport mult timp si unsubscribe from rss feed e din ce in ce mai aproape
    0 2
  • Ceri ajutor în trafic? FĂTĂLĂULE! Bărbaţii nu o fac! ti se potriveste intr-u totul......
    0 2
  • lol
    Nu asculta de GPS pt ca acolo vorbeste o voce feminina, iar barbatii nu se iau dupa femei :))
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru