TomTom nu va mai oferi GPS-uri cu vocea lui Jeremy Clarkson

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.10.2011
Cei de la TomTom nu mai au voie să ofere vocea lui Jeremy Clarkson pentru sistemele lor de navigaţie. Aparent, o clauză contractuală a celor de la BBC a fost încălcată fără ca aceştia să ştie.

BBC le-a interzis celor de la TomTom să mai comercializeze GPS-uri cu vocea lui Jeremy Clarkson. Aparent, contractul celebrului prezentator nu îi permite să-şi împrumute imaginea pentru niciun produs legat de automobile. Din păcate, cei de la BBC şi-au dat seama târziu de această prevedere, iar lanţul de magazine Halfords a vândut deja peste 50.000 de unităţi. Tom Tom făcuse chiar şi o ediţie specială Top Gear a respectivelor unităţi GPS, care nu va mai avea niciun farmec fără vocea lui Clarkson.

BBC Worldwide, secţia comercială a postului britanic, este responsabilă pentru greşeala respectivă. Ediţia specială a GPS-ului TomTom Go Live 820 nu va mai fi oferită în magazine, iar clienţii TomTom nu vor putea descărca de pe internet vocea lui Clarkson. Respectiva ediţie se bucura de "ecrane" de pornire şi de oprire cu Stig, vocea lui Jeremy Clarkson pentru navigaţie, un mod Stig (dispozitivul devenea mut) şi o cutie tematică.

Soluţia celor de la BBC, pe lângă sistarea vânzărilor de GPS-uri cu vocea lui Clarkson, este ca profitul obţinut în urma vânzărilor să meargă la fundaţia "BBC Children in Need", în loc de BBC Worldwide. Cei de la TomTom vor face şi ei o donaţie.

Un sistem de navigaţie TomTom Go Live 820 Top Gear costa 189 de lire sterline.

Via | Carscoop

Comentarii (1)

  • Automarket este cel mai tare site de ştiri!

    Mulţumesc pentru că existaţi!!
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru