Niki Lauda si Barrichello vor zbura in spatiu

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 26.04.2009
Triplul campion mondial Niki Lauda si Rubens Barrichello vor efectua un zbor in spatiu la bordul navetei spatiale construite de sponsorul Brawn GP, Virgin Galactic.

Compania britanica Virgin Group a devenit in luna martie primul sponsor major al noii echipei de Formula 1 Brawn GP, iar cele doua parti negociaza in prezent incheierea unui parteneriat pe termen lung.

Virgin Group este implicata in numeroase domenii economice si tehnice, iar una dintre companiile care fac parte din acest conglomerat este Virgin Galactic. Richard Branson, proprietarul Virgin Group, isi propune ca Virgin Galactic sa devina o companie de transport spatial comercial, oferind oamenilor cu dare de mana o experienta inedita in spatiul cosmic.

Pe langa costurile ridicate ale calatoriei, doritorii vor trebui sa fie si suficient de temerari pentru a zbura in spatiu. Formula 1 reprezinta insa unul dintre sporturile in care adrenalina si pericolul sunt prezente la tot pasul, astfel ca pilotii care concureaza in aceasta competitie sunt printre cei mai interesati de o aventura spatiala.

Desi prima nava spatiala va fi finalizata abia la finalul acestui an, Richard Branson a dezvaluit ca una dintre legendele Formulei 1, Niki Lauda, a platit deja 200.000 de dolari pentru a calatori in spatiu.

In varsta de 60 de ani, triplul campion mondial va avea chiar posibilitatea de a pilota nava spatiala, intrucat detine un brevet de pilot.

Nava spatiala va fi condusa de doi piloti si va putea avea la bord 6 pasageri, iar unul dintre acestia va fi nimeni altul decat cel mai experimentat pilot din istoria Formulei 1, Rubens Barrichello. Brazilianul a platit de asemenea suma de 200.000 de dolari pentru a se bucura de acest privilegiu inedit.

Dupa ce naveta spatiala va fi construita, Lauda si Barrichello vor trebui sa astepte inca 18 luni pentru efectuarea testelor de siguranta inainte de a efectua zborul in spatiu. Naveta spatiala nu se va plasa insa pe orbita, urmand sa efectueze doar un scurt zbor sub-orbital, dupa care va reveni pe Pamant.

Via| BBC Sport

Comentarii (3)

  • Aur1989
    Vreauuuuu shi eu :D:D:D
    0 0
  • F1 live?????
    Va rog ... vreau si eu o adresa pentru vizionarea cursei on-line
    0 0
  • @cris_t_yan
    Bine de stiut pe viitor: http://www.justin.tv/demoni
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru