Noi propuneri pentru îmbunătăţirea Formulei 1, printre care şi reapariţia scânteilor din monoposturi

de Daniel Popescu
Joi, 24.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele propun noi măsuri pentru îmbunătăţirea curselor de Formula 1, printre care se numără reapariţia scânteilor la contactul monoposturilor cu circuitul, a vaporilor de apă la discurile de frane sau startul de pe loc după ieşirea Safety Car-ului de pe pistă.

Cele şase echipe care fac parte din Grupul de Strategie care va stabili regulamentul Formulei 1 pentru sezonul 2017 au venit cu o nouă serie de propuneri pentru îmbunătăţirea spectacolului.

Pe lângă reintroducerea suspensiilor active şi utilizarea unor pneuri cu jante de 18", măsuri dezvăluite săptămâna trecută, echipele de top au şi alte propuneri, iar două dintre ele vizează aspectul fizic al monoposturilor.

Astfel, reintroducerea suspensiilor active ar putea facilita reapariţia celebrelor scântei din spatele monoposturilor la contactul podelei cu asfaltul, iar simplificarea conductelor de frâne ar putea fi dublată de apariţia unor vapori în zona discurilor de frână. Aceste două elemente ar asigura un aspect vizual mai bun pentru monoposturi, după ce acestea au fost criticate în ultimii ani după coborârea nasului.

În ultimii ani, scânteile au putut fi observate doar în Marele Premiu al statului Singapore, întrucât circuitul este denivelat şi generează contacte frecvente între monopost şi asfalt. 

Urmareste Automarket
Pe lângă schimbările de natură vizuală, echipele analizează şi alte măsuri de regulament.
Cea mai interesantă este cea care prevede ca, la ieşirea Safety Car-ului de pe circuit, cursa să se reia prin start de pe loc prin formarea grilei de start.

De asemenea, mecanicii ar putea beneficia de o nouă tehnologie pentru efectuarea schimburilor de pneuri, care ar reduce şi mai mult timpul de staţionare la boxe. În plus, echipele consideră în continuare că reducerea duratei unei curse ar aduce beneficii pentru fani.

Propunerile vor fi analizate în cadrul grupului de Strategie pe parcursul următoarelor săptămâni. Cele şase echipe care fac parte din acest grup sunt Red Bull Racing, Mercedes, Ferrari, Lotus, McLaren şi Williams.

Via Autosport

Comentarii (4)

  • Astia sunt ca in bancul ala cu nemtii si Duster "Romanii astia ar face orice numai sa nu-si repare strazile!"
    27 3
  • singura intresanta ,reluarea de pe loc dupa iesirea Safety Car-ului ,,FORTZAA ROSAA
    7 11
  • Bun banc Sorin! Exemplifica foarte bine situatia din F1 si eforturile de a reinventa spectacolul.
    7 1
  • JugaruGabi
    Start de pe loc dupa ce intra safety car-ul?!
    Aberatie... Care mai e rostul SC? Ii cheama pe toti pe linia dreapta, ii opreste si se face curatenie pe traseu. Mai scad si din numarul de tururi cu ocazia asta...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru