Noile monoposturi, dificil de pilotat pe ploaie

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Jarno Trulli spune ca noile monoposturi sunt foarte dificil de pilotat pe pista umeda, dupa ce primele doua zile de teste de la Algarve au fost afectate de ploaie.

In cadrul primului test oficial din 2009, pilotii au fost nevoiti sa infrunte o aderenta aerodinamica foarte scazuta din cauza noului regulament tehnic, dar si din cauza ploii care a cazut pe circuitul de la Algarve.

Jarno Trulli, pilotul echipei Toyota, a dezvaluit ca i-a fost foarte dificil sa piloteze in aceste conditii, chiar daca a fost multumit de performantele globale ale noului TF109.

"Exista o scadere masiva a fortei de apasare aerodinamica si a aderentei. In aceste conditii a fost foarte dificil sa obtinem o temperatura potrivita pentru pneuri. A fost foarte greu pentru toti cei de pe pista si a fost aproape imposibil sa pilotezi. Aceasta este prima impresie", a declarat Trulli.

In acest mod se explica si diferentele de peste 3 secunde dintre Sebastien Buemi, aflat la volanului unui Toro Rosso de anul trecut, si ceilalalti piloti, care au pilotat cu monoposturi pentru 2009.

Pe de alta parte, italianul este optimist in privinta sanselor pe care le are Toyota in sezonul urmator.

"Masina nu pare sa aiba mari probleme si a rulat foarte bine in ultimele zile cu Kamui Kobayashi (n.r - pilotul de teste al echipei), asa ca pot fi destul de increzator in acest an. Trebuie doar sa avem parte de un test normal cu conditii bune si probabil asa se va intampla in Bahrain (n.r - gazda urmatoarei sesiuni de teste)."

Pilotul echipei Toyota considera ca sansele de imbunatatire se vor imbunatati anul viitor, desi admite ca lucrurile sunt dificil de judecat in acest amoment. "Da, ne putem astepta la asta. Vom avea cateva menavre de depasire si cateva curse spectaculoase. Dar practic nu pot spune pentru ca in acest moment este dificil sa judecam. Acesta este obiectivul, sa avem curse mai bune pentru noi toti. Inainte, daca aveam un start dificil sau o prima parte a cursei proasta nu puteam recupera pentr uca era imposibil sa depasesti. Vrem doar sa avem o sansa mai buna sa ne bucuram pe circuit si ca toata lumea sa se bucure de curse cu mai multa actiune".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru