Şanse ridicate de ploaie în calificările de la Interlagos

de Daniel Popescu
Marti, 20.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O ploaie puternică va afecta circuitul de la Interlagos în preajma calificărilor de sâmbătă, însă există şanse ca cerul să fie senin pe parcursul cursei de duminică.

Vremea ar putea juca un rol crucial în stabilirea campionului mondial al sezonului 2012, întrucât primele informaţii meteo indică ploi, în special pe parcursul zilei de sâmbătă.

Prima sesiune de antrenamente libere de vineri va avea loc pe un circuit uscat, însă vremea se va înrăutăţi pe parcursul după-amiezii şi este posibil ca ploaia să-şi facă apariţia în a doua sesiune de antrenamente.

Precipitaţiile vor fi din ce în ce mai abundente şi vor afecta în mod aproape sigur calificările de sâmbătă, urmând să se transforme în ploi torenţiale în aceeaşi seară.

Urmareste Automarket
Prognoza pentru cursă este în prezent incertă, întrucât ploile vor înceta pe parcursul zilei de duminică, însă nu este încă clar dacă acest lucru se va întâmpla până la începerea cursei.

Cert este însă că apariţia ploilor va determina o scădere bruscă a temperaturii de la 31 de grade vineri după-amiaza până la cel mult 20 de grade Celsius în ziua cursei. Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra gestionarii pneurilor, iar datele obţinute de echipe în antrenamentele de vineri vor avea o relevanţă mai scăzută.

Comentarii (11)

  • alonso, master rain..sper sa castige
    14 4
  • bbrunes
    Daca ploua, lucrurile s-ar putea sa se schimbe radical..si aici ma refer chiar si la dominatia RBR de exemplu...s-ar putea sa fie alti piloti in fata, s-ar putea ca Alonso sa reuseasca in calificari, in conditiile in care pole-urile pe care le-a castigat anul acesta au fost pe ploaie, s-ar putea si Schumi sa faca o ultima cursa ...frumoasa..asteptam...
    16 5
  • master rain alonso...
    18 8
  • florin sm
    de multe ori se spune inaintea cursei ca va ploua si nu ploua, acum cu 5 zile inaine se zice ca poate va ploua. Multe vorbe aiurea in presa asta.......daca si cu parca......
    8 2
  • cu roaba mercedes nu va face in veci nimic
    5 2
  • In cursa vreau sa vad ploaie! Vreau sa vad o cursa adevarata unde sa iasa la iveala vaoare pilotilor si nu amatelile de aripioare de pe monoposturi.
    Sa castige cel mai bun daca este in stare sa mearga pe un circuit ud pana la final !
    13 5
  • sper sa abandoneze pffetel daca ploua..ori grosjean sa-si faca treaba si sa intre in el..din greseala...:D
    7 11
  • sper sa abandoneze alfonso,sa aiba parte pe traseu numai de Petrov si Kartikean si Grosjean,Maldonado si Schumacher....
    9 12
  • treișpe
    13 puncte avans are Vettel... sa speram ca va fi un numar cu ghinion :D
    7 11
  • VRABIA MALAI VISEAZA
    5 1
  • pentru prostii cu ploaia: formula1 inseamna maxim de viteza pe circuit in cursa si calificari.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru