Noul furnizor de pneuri ar putea fi anunţat vineri

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.05.2010
Pirelli a sugerat că va fi anunţat vineri drept noul furnizor de pneuri din Formula 1, în mijlocul speculaţiilor că italienii au câştigat licitaţia în defavoarea celor de la Michelin.

Presa italiană a dezvăluit miercuri că echipele din Formula 1 au decis să accepte oferta făcută de Pirelli pentru furnizarea pneurilor în competiţie pentru următoarele trei sezoane.

Oficialii companiei italiene au refuzat să confirme acest lucru, însă au admis că un anunţ oficial pe această temă ar putea fi făcut public vineri în paddock-ul de la Istanbul. "Vom vedea, există această ipoteză (n.r - să furnizăm pneuriin F1). Până vineri ar trebui să ştim ceva", a declarat Marco Tronchetti, preşedintele Pirelli, pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Potrivit mai multor surse apropiate situaţiei, Pirelli nu a semnat încă contractul cu Formula One Management, însă cele două părţi sunt foarte aproape să ajungă la o înţelegere privind termenii acestuia.

Se vehiculează că Pirelli va fi unicul furnizor de pneuri în Formula 1 în perioada 2011-2013 şi că dimensiunea jantelor va rămâne la 13" pentru cel puţin doi ani. În schimb, se anticipează ca echipele vor avea la dispoziţie numai 3 tipuri de pneuri slick (soft, medium şi hard), cele supersoft urmând să fie eliminate cu scopul de a reduce costurile.

Via | Gazzetta dello Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru