OFICIAL: BMW Sauber a lansat monopostul pentru 2009!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 20.01.2009
BMW Sauber F1.09 a fost lansat astazi la Valencia. Noul monopost este considerat unul dintre pretendentii la titlul mondial in 2009.

BMW Sauber a lansat astazi, la Valencia, monopostul propriu pentru sezonul 2009. Privati de aportul Credit Suisse  - unul dintre principalii sponsori de pana acum ai teamului german - BMW Sauber va incerca sa se bata pentru victorii si, eventual, pentru titlu in sezonul actual, cu o masina al carei nume oficial este F1.09. Imediat dupa lansarea oficiala, monopostul BMW Sauber a facut un tur de pista la Valencia, testele urmand sa inceapa in dupa-amiaza zilei de astazi.

Pilotii care se vor afla la volanul noului monopost BMW Sauber vor fi aceiasi din 2008 - Robert Kubica si Nick Heidfeld - urmand ca pilot de teste sa fie austriacul Christian Klien.

Lansarea noii masini i-a prilejuit lui Willi rampf, directorul tehnic al teamului german, a rememorare a procesului de dezvoltare a acesteia: "Dezvoltarea unei masini de Formula 1 a fost intotdeauna o provocare, insa de aceasta data putem vorbi de o situatie foarte speciala. Am inceput practic de la zero. In primul rand, schimbarea pneurilor inseamna mai multa aderenta, insa acest lucru are implicatii serioase la nivelul echilibrului fortelor", spune omul pe spatele caruia a cazut conceptia si constructia noului monopost.

Oficialii BMW s-au aratat foarte optimisti in momentul lansarii noului monopost, afirmand ca principalul target din 2009 este titlul mondial: "Dezvoltarea lui F1.09 s-a centrat pe trei zone: aerodinamica, utilizare otpima a pneurilor si integrarea sistemului KERS.

Noul monopsot este creat de experienta combinata a unei echipe extrem de motivate - una care va inlatura toate barierele din calea tintei noastre din acest an, al patrulea in care ne aflam pe grila Campionatului Mondial de Formula 1", afirma Walter Riedl, managerul echipei BMW Sauber.

La finalul anului trecut, BMW Sauber i-a surprins pe multi in momentul in care a hotarat sa testeze pe vechiul monopost sistemul KERS, sperand ca aceste testa le vor da un avantaj in fata celorlalte echipe la startului sezonului 2009. Mario Theissen, directorul de motorsport al echipei, confirma aceasta strategie: "Dezvoltarea KERS va ajuta Formula 1 sa devina pionierul tehnologiilor de serie care ne vor duce inainte in viitor. La BMW, am utilizat intotdeauna Formula 1 ca un laborator de tehnologie pentru productia de serie. Ei bine, dezvoltarea KERS ne-a permis intrarea intr-o noua dimensiune. Formula 1 se va repozitiona si va trece printr-o schimbare de imagine, acest sport urmand sa continue pe drumul pe care l-a inceput si sa inceapa sa adune din ce in ce mai mult public pasionat".

Taguri: BMW-Sauber, F1.09

Comentarii (6)

  • F1.09
    Pana in acest moment e masina care arata cel mai bine.
    Cred ca va fi si cea mai buna.
    Desi marea majoritate a masinilor aduc cu un Benetton din perioada 99-01 cred ca vom avea un sezon spectaculos
    0 0
  • (ADY)
    nu arata rau
    0 0
  • bmw f1
    arata desul de serios ,ce nu pot sa spun despre renault f1 r29 :)
    0 0
  • masini
    Din ce am vazut pana acum Ferrari e cea mai aratoasa. Are cele mai frumoase linii. P.S. Este doar opinia mea.
    0 0
  • adi
    in sfarsit s-au intors la formele de acum multi ani si la slick-uri. poate se intorc si la turbo.
    0 0
  • wow
    Deci masina asta e superba .
    Cu toate schimbarile arata super.
    Eu sunt fan Kimi deci automat si Ferrari, dar aia pe langa asta e naspa rau.
    Bine oricum cea mai naspa e Williams :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru