OFICIAL: Charles Pic va concura pentru Marussia în 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.11.2011
Virgin Racing, echipa care va fi redenumită în Marussia începând de anul viitor, a anunţat oficial că francezul Charles Pic îl va înlocui pe Jerome D'Ambrosio în 2012.

La numai câteva ore după încheierea sezonului 2011 al Formulei 1, Virgin Racing, echipa care va fi redenumită în Marussia în perspectiva sezonului 2012, a confirmat oficial linia de piloţi pe care o va utiliza în 2012.

Astfel, noul coechipier al germanului Timo Glock va fi francezul Charles Pic, despre care presa internaţională a scris că a semnat un contract cu ruşii încă de la începutul lunii noiembrie. Pic a concurat în ultimii doi ani în competiţia GP2 şi a testat pentru Marussia la Abu Dhabi, în cadrul testului dedicat tinerelor talente de la jumătatea acestei luni.

"Sunt foarte fericit să fac un pas înainte în Formula 1 cu Marussia. Ca pilot, întotdeauna simţi că eşti pregătit pentru următoarea oportunitate, dar testul de la Abu Dhabi a fost dificil. Echipa mi-a oferit câteva oportunităţi fantastice pentru a învăţa lucruri noi, dar am ştiut că trebuie să impresionez şi să arăt că sunt pregătit să fac o treabă bună", a declarat francezul într-un comunicat de presă.

La rândul său, şeful John Booth a explicat că Pic a impresionat echipa la Abu Dhabi în special în ceea ce priveşte simularea unei curse.

"Sunt încântat să-i urez bun venit lui Pic la Marussia drept coechipierul lui Glock pentru 2012.

În mod natural stăm cu ochii pe juniori şi Pic este cu siguranţă unul dintre cei pe care i-am urmărit în ultimii ani. Adevăratul barometru a fost testul pentru tineri piloţi de la Abu Dhabi, în care [...] s-a ridicat la nivel aşteptărilor. A conţinut să progreseze în toate domeniile, dar munca la simularea unei curse ne-a atras atenţia în mod particular", a precizat el.

În urma acestei decizii, D'Ambrosio îşi încheie cariera în Formula 1 după un singur sezon, în care cea mai bună clasare a fost locul 14 obţinut în Australia şi Canada.

Via | Marussia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru