OFICIAL: D'Ambrosio îl înlocuieşte pe Grosjean la Lotus în Italia

de Daniel Popescu
Marti, 04.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat oficial că Jerome D'Ambrosio îl va înlocui pe Romain Grosjean în Marele Premiu al Italiei după ce francezul a fost suspendat o cursă pentru accidentul de la Spa.

Esential 14 este cea mai buna clasare obtinuta de D'Ambrosio in Formula 1 (Australia si Canada 2011)
Lotus a confirmat marţi numele pilotului care îl va înlocui pe Romain Grosjean în următoarea cursă de la Monza după ce francezul a fost suspendat o etapă din campionat pentru accidentul produs la startul Marelui Premiu al Belgiei.

Conform aşteptărilor şi a indicaţiilor oficialilor echipei imediat după cursa de la Spa-Francorchamps, locul lui Grosjean va fi luat de pilotul de rezervă al echipei, Jerome D'Ambrosio, belgianul cu origini italiene care anul trecut a concurat pentru Virgin Racing, cea care ulterior şi-a schimbat numele în Marussia. Chiar dacă are în faţă o misiune dificilă, D'Ambrosio şi-a stabilit deja ca obiectiv să câştige cât mai multe puncte în cursa de duminică.

"Dorinţa mea pentru 2012 a fost întotdeauna să revin într-un monopost de Formula 1, aşa că profit de această oportunitate cu ambele mâini.

Ca pilot de rezervă am lucrat cu echipa la fiecare Mare Premiu, aşa că sunt pregătit. Vreau să răsplătesc încrederea echipei cu multe puncte după această cursă. Îi voi preda volanul lui Grosjean după cursă de duminică şi sper ca aceasta participare în Italia să-mi permită să-mi arăt calităţile", a declarat el.

Vreau să răsplătesc încrederea echipei cu multe puncte după această cursă.

Jerome D'Ambrosio
Pilot Lotus
La rândul său, şeful Eric Boullier a admis că misiunea lui D'Ambrosio nu va fi una uşoară, însă afirmă că echipa îl va susţine în obţinerea unui rezultat cât mai bun.

"Ştim că D'Ambrosio este bine integrat în echipă şi a făcut o treabă bună în testele de la Mugello. Acum are provocarea Marelui Premiu al Italiei la Monza într-o maşină capabilă să termine pe podium. Este o sarcină dificilă pentru D'Ambrosio, dar îl vom sprijini pentru a obţine un rezultat bun", a precizat Boullier.

F1 CHAMP

Conform regulamentului concursului F1 Champ, Jerome D'Ambrosio a fost introdus în concursul F1 Champ în locul lui Romain Grosjean şi a fost repartizat în ultima grupă valorică.

Întrucât Grosjean făcea parte din grupa a doua valorică, în urma acestei modificări au avut loc alte trei schimbări: Felipe Massa a fost promovat din grupa a treia în grupa a doua, Bruno Senna din grupa a patra în grupa a treia, iar Timo Glock din grupa a cincea în grupa a patra.

IMPORTANT!

Conform sistemului F1 Champ, în urma schimbărilor operate toate selecţiile efectuate anterior în grupele valorice de piloţi 2, 3, 4 şi 5 au fost anulate şi trebuie refăcute cel târziu până la începerea fiecărui eveniment în parte, conform programului afişat în pagina de concurs.

Via Lotus

Comentarii (6)

  • Sper sa profite si cu capul,nu doar cu ambele maini,ca am vazut ce pot face doua maini stangi si un cap cu ochii inchisi...daca spulbera si asta un sfert de pluton,Maldonado si Sena inca jumate...o sa concureze doar Marussia,HRT si aia cu sediul nou cu nume de sunet scos cand te ineci...si apoi sa vezi audienta,mai ceva ca la oina ! :)))))
    8 6
  • jerryS
    Bruno Senna nu a provocat nici un accident anul acesta,desi unii de pe aici il acuza de accidentul lui Schumacher din Spania.Acolo nu a fost greseala lui!
    3 1
  • Eu zic ca o sa faca o cursa mare :D Va termina cu siguranta in primii zece si o sa fie curat pe circuit, fara sa incurce pe altii sau sa-i "faulteze".
    Apropo, stie cineva de ce Lotus il mai tine pe Grosjean dupa un astfel de sezon cu o astfel de masina? Schumi cred ca era constant in primii 5, bineinteles, daca il lasa Grosjean, Senna, Koba sa termine...
    0 2
  • Acum sa fim realisti, esti cam carcotas. :)
    1 0
  • Sa inteleg ca sunt unii carora le place oina?!Sau vor curse fara "morcov" pentru favoritii lor?! :P
    5 7
  • seby9626
    Eu zic ca Senna n-a produs niciun accident anul acesta,dar in cazul lui maldonado ai dreptate.Sunt sigur ca daca in cursa pornea de pe la jumatatea plutonului,distrugea foarte multe masini.Si apropo dupa cursa de duminica.am mai identificat niste `idioti`,ma scuzati de expresie si anume glock si pic care se lupta pt pozitia a 17-a si nu-l lasau pe Kimi sa treaca.De-a dreptul penibili.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru