OFICIAL: D'Ambrosio va pilota în antrenamente pentru Virgin Racing

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.09.2010
Jerome D'Ambrosio a fost numit pilot de rezervă la Virgin Racing şi va pilota în locul lui Lucas di Grassi în prima sesiune de antrenamente din următoarele patru Mari Premii.

Ultimele cinci Mari Premii ale sezonului marchează apariţia unui nou pilot de grila de start, de data aceasta la Virgin Racing. Echipa patronată de magnatul Richard Branson a anunţat că a semnat un contract cu belgianul Jerome D'Ambrosio, care va deveni astfel pilot de rezervă.

Rolul său va fi unul activ, întrucât tânărul în vârstă de 25 de ani va pilota pentru Virgin în prima sesiune de antrenamente libere din Singapore, Japonia, Coreea de Sud şi Brazilia, dar şi în sesiunea de teste ce va avea loc în Abu Dhabi imediat după finalul sezonului.

"Obiectivul meu principal a fost întotdeauna să concurez în Formula 1 şi sunt încântat că am ajuns cu un pas mai aproape. Vreau să le mulţumesc celor de la Virgin Racing şi Gravity Sport Management pentru încrederea acordată. Nu îi voi dezamăgi", a declarat el.

D'Ambrosio îl va înlocui în cele patru sesiuni de antrenamente pe Lucas di Grassi, iar obiectivul echipei este de a evalua performanţele belgianului în perspectiva unui contract pentru sezonul 2011.

De altfel, echipa a confirmat că Timo Glock va rămâne la echipă pe parcursul următoarelor două sezoane, în timp ce al doilea loc este disputat de di Grassi şi D'Ambrosio.

"Avem contract cu Timo Glock pentru încă două sezoane şi o opţiune de prelungire cu Lucas di Grassi pentru anul viitor. Ambii piloţi au făcut o treabă fantastică pentru noi în sezonul de debut. Întotdeauna vrem să înregistrăm progrese cu tinere talente şi echipa din care s-a născut Virgin Racing (n.r - Manor GP) are o lungă istorie din acest punct de vedere", a explicat Graeme Lowdon, CEO-ul echipei Virgin Racing.

D'Ambrosio va debuta în Formula 1 chiar la sfârşitul acestei săptămâni, în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al statului Singapore. Belgianul a concurat în acest sezon în GP2, terminând pe locul 10 în clasamentul general.

Via | Virgin Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru