D'Ambrosio a primit acordul de a concura în cursă

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.06.2011
Jerome D'Ambrosio a primit acordul de a lua startul în cursa de duminică de la Montreal, în ciuda faptului că nu a respectat regula 107% în calificări.

Jerome D'Ambrosio a fost în pericol să rateze prezenţa în Marele Premiu al Canadei din cauza timpului slab obţinut în calificări.

Pilotul echipei Virgin a fost cronometrat cu 1:19.414, iar timpul său a fost cu aproximativ o jumătate de secundă mai lent decât cel care i-ar fi permis să respecte regula 107%.

Cu toate acestea, comisarii de cursă au decis să facă o excepţie de la regulă şi i-au permis belgianului să se alinieze pe grila de start, pe baza faptului că acesta a utilizat un şasiu de rezervă. Echipa a fost nevoită să-i schimbe şasiul după un accident suferit în a doua sesiune de antrenamente libere de vineri.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • Hai sa facem reguli ca sa avem ce incalca
    Exact cum spuneau si comentatorii Digi ieri, in timpul calificarilor, regula 107% este facuta doar pentru a fi incalcata. Si asta in mod repetat. Daca se tinea cont de aceasta prevedere cei de la HRT nu cred ca prindeau mai mult de doua - trei mari premii anul acesta.
    Poate FIA a incercat sa motiveze echipele mici (HRT, Virgin) sa dezvolte un monopost cat de cat competitiv pentru a nu risca sa rateze cursele, insa se pare ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea ... de pe circuit.
    Pacat ca avem in F1 echipe cu timpi mai slabi decat GP2.
    8 0
  • Jaloane
    Se pare ca tin neaparat sa existe si asa ceva in curse. Remember Valencia 2010, cand masina lui Webber a devenit avion dupa ce l-a izbit pe Kovalainen din spate.
    4 0
  • cosmin
    locul acestor echipe este in gp2 chiar nu inteleg ce cauta in formula 1 ca numa incurca pe cei din fata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru