OFICIAL: Lopez va concura pentru USF1 in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.01.2010
USF1 a confirmat ca argentinianul Jose Maria Lopez va concura pentru echipa americana in sezonul 2010 al Formulei 1.

USF1 este ultima echipa prezenta pe grila de start care anunta numele primului pilot pentru sezonul care va incepe in luna martie. Asa cum se anticipa, Jose Maria Lopez si-a asigurat locul in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor dupa ce a obtinut sprijinul financiar al guvernului din Argentina, tara sa natala.

De altfel, Lopez a fost prezentat oficial ca pilot la USF1 la Buenos Aires alaturi de Cristina Fernandez de Kirchner, presedintele Argentinei (foto, centru), si de Peter Windsor, vicepresedintele executiv al team-ului american (foto, stanga).

Pilotul argentinian a admis ca este onorat sa concureze la cel mai inalt nivel in sporturile cu motor. "Este o zi cu adevarat memorabila pentru mine, pentru familia mea si pentru argentinieni. Am muncit in cea mai mare parte a vietii mele pentru a ajunge in aceasta zi si nu pot sa le multumesc suficient lui Peter Windsor si Ken Anderson (n.r - seful USF1) pentru aceasta oprtunitate".

"Bineinteles ca o echipa noua in F1 are numeroase provocari, dar obiectivul nostru este sa ne imbunatatim rezultatele cu fiecare cursa si sa construim o fundatie pe baza careia sa luptam eventual pentru victorii si titluri", a declarat Lopez in cadrul unei conferinte de presa.

Singura prezenta a lui Lopez in Formula 1 a fost consemnata in sezonul 2003, cand argentianul a fost pilot de teste la Renault si a avut ocazia de a evalua monopostul francezilor in cateva randuri.

Totusi, dupa ce a concurat in GP2, Lopez a preferat sa se retraga in competitiile din tara sa natala, unde a reusit sa devina campion si sa atraga sprijinul guvernului pentru o experienta in Formula 1.

Via | USF1

Taguri: Lopez, USF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru